הכללים לבחירת שם לתינוק לפי הקבלה

23/01/2018
יחסים


הורים שמחפשים שם לתינוק לפי הקבלה צריכים להכיר את העקרונות המנחים ואת הכללים. רגע לפני שאתם מקבלים החלטה, הנה המדריך שיבטיח לילדים שלכם בריאות ואריכות ימים.

תורת הקבלה מייחסת משמעות גדולה לשם האדם. לפי הקבלה, ככל שהשם איכותי יותר כך תהיה לו השפעה חיובית חזקה על המזל שילווה את האדם לאורך שנות חייו. האותיות המרכיבות את השם מחברות על פי חכמת הקבלה בין העולם הגשמי והרוחני ולכן ישנם גם כללי ברזל שעליהם צריך להקפיד כאשר מחפשים שמות לבנות ולבנים כאחד.

קודם כל, העיקרון המנחה של בחירת שם לתינוק לפי הקבלה הוא שהשם משפיע על האדם בגלל הדרך שבה הוא נכתב, בדרך שבה הוגים אותו, בצליל שלו ובסימני הניקוד שמופיעים בו. זה אומר שלכל אלמנט כזה יש השפעה על עתידו של היילוד ועל סל השמות הרלוונטיים. בנוסף, תורת הקבלה קובעת שרק ההורים יכולים לתת שם לילד ושאסור לשתף או לבקש את עצותיהם של אנשים אחרים. מכאן והלאה יש כבר כללים ברורים שעליהם צריך להקפיד.

האם מותר להשתמש בשמות הבורא?

לפי הקבלה לא מומלץ לקרוא ליילוד על שם אדם שמת בגיל צעיר. זה כולל אנשים ובני משפחה שהסתלקו מהעולם בגלל מחלה קשה, תאונה או כל דרך אחרת שיש בה קיצור ימים ושנים. לחילופין, אפשר להוסיף לשם המקורי את המילים "חי", "חיים" או "יחיאל".

עוד אסור לקרוא לבנות בשמות זכריים וההיפך, בגלל שזה עלול לגרום לעיכובים ובעיות במזל. לפי האר"י הקדוש למשל, מי שקורא לנקבה בשם זכרי דן אותה לבעיות התנהגות, סערות נפש ואפילו בעיות בהריון ובלידה. הכלל הזה תקף גם לבנים אך במשמעות שונה ובכל מקרה עדיף לא לקחת סיכונים.

הטעות הנפוצה של הורים שמחפשים שם לתינוק לפי הקבלה היא לנסות ללכת על בטוח עם צירופי קודש. בהלכה היהודית מותר לקרוא בשם שמכיל את אחד משמותיו של הבורא, אך לפי הקבלה יש להימנע מהשם הזה אם אינו מופיע בכתובים. על אף המשמעות החיובית של שמות כמו בת אל, אוראל ומתנאל, הם אינם מובאים בשורשי השמות ולכן עלולים להפעיל כוחות רוחניים חזקים מדי שיכבידו ויקשו על האדם.

מתי שמות מהתנ"ך אינם מומלצים?

כמעט מיותר לציין שלפי תורת הקבלה אין לקרוא לילד בשם לועזי, אך השאלה המעניינת היא מה הדין לגבי שמות תנכ"יים. כאן הנושא מורכב מכפי שנהוג לחשוב, כי חוכמת הקבלה קובעת שהשמו המובאים במקרא נבחרו בקפידה על ידי אנשים שבקיאים בתורת הסוד ובאותיות.

מכאן שמותר לקרוא לילד על שם דמות מהתנ"ך, אך אסור לגרוע או להוסיף אפילו אות אחת. כמו כן, יש שמות בתנ"ך שאינם ראויים כי הם מוזכרים בהקשר שלילי, כמו "לילי", "נמרוד" או "מתן". 

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...