וכי למה יועצת שינה יכולה לעזור במקרים שכאלה? במה היא מסוגלת לעזור היכן שהורים רבים לא יודעים לעזור לעצמם, ולילדיהם, בשינת לילה נעימה ובטוחה לארץ החלומות?
ובכן, השאלה מכוונת למלאי מסוים של ידע שלא כולנו מחזיקים. לדוגמה, פנינת מידע מעניינת היא העובדה שילדים מתחת לגיל 4, במידה ואינם נרדמים בלילה, זה כי יש להם בעיות שינה. יש הרבה סוגים של בעיות שינה, וזו לא מטרת הכתבה לספר עליהם. חלקנו מכירים אותם מעט, וחלקנו לא - כך או כך, ייתכן שהתייעצות עם בעל מקצוע מתאים, לאו דווקא יועצת שינה - היא הפתרון כאן. אולי זה נשמע ברור מאליו שילדים, אשר לא נרדמים, וגילם במקרה פחות מ-4 או אפילו קצת כולל, זה בגלל בעיות שינה - אבל מה אם נגלה שהחל מגיל 4, במדיה והם לא נרדמים, בעיות שינה זה כנראה לא הסיבה. נהיה מעניין, נכון?
מגיל 4 ואילך, כאשר ילדים לא נרדמים בלילה, מדובר כנראה בקושי בהצבת גבולות מצד ההורים. לפחות כך כותבת יועצת השינה, אפרת קידר בנושא. הוויכוחים חוזרים ונשנים, המאבקים ממשיכים. לעתים אנחנו מנצחים, לעתים מפסידים - אך למה זה לעולם לא מרגיש טוב? למה זה דורש כל כך הרבה אנרגיות ומאמץ, ויוצר מתחים כה רבים סביב שעת השינה? פעם זה אולי היה פשוט יותר. למה עכשיו זה נדרש למורכבות?
מסתבר, שיש דרך עדינה ומיטיבה לנהל את המהלך. דרך שכאשר לומדים אותה, אפשר להדריך את הילדים לשינה בטוחה ונקייה, במיטתם בלילות. הדרך היא עדינה במובן הדיפלומטי של המילה, אין זה אומר שהיא קלה, פשוטה ואינה דורשת מאמץ. ייתכן שכן תדרוש, בייחוד בפעמים הראשונות. אחרי הכל, מדובר כאן על שינוי הרגלי שינה לילדים - בגילאים שאפשר שהם נחושים במיוחד לדרוש את העצמאות של עצמם. אף אדם לא מגיב טוב לניסיונות לשנות אותו, ולהחליט על הרגליו - לא שכן ילדים.
מדובר אם כך בתהליך לו מורכבויות פסיכולוגיות. אפשר לנסות לעבור אותו לעבור, ועם זאת, ליועצת שינה, אדם שיכול לתת כל כך הרבה ידע, מידע, תיאוריה וכלים בתחום - יש המון מה לתת וללמד, שאולי, רק אולי - כדאי ללמוד מה יש לה להגיד. הרי מה הטעם להמשיך להילחם ולדחוף כנגד ההגנות של הילדים שלנו, אנחנו לא מנסים לשבור אותם הרי - אז למה בכוח?
אנחנו רוצים ללמוד להיות הורים טובים יותר, פשוט במובן של הצבת גבולות תוך ראיית האחר, ומפגש-לב איתו, בצורה שנעימה לכל הצדדים. כן, אנחנו הורים, כן אנחנו נחושים, כן אנחנו עוצמתיים ביחס לילדים שלנו ובכלל - ועם זאת, הם צריכים הדרכה, והנהגת-לב, לא מישהו להילחם איתו.
והדרך לרקוד על הקצוות, בין מנהיגים, מדריכים, מורים, לכאלו שמציבים גבולות ברורים, חזקים, בהירים - יכולה לבקש מאיתנו לעבור תהליכי גדילה. יועצת שינה יכולה לסייע לנו ספציפית בתחום הרגלי השינה לילדינו - שם מתבקש לחוות תהליך שכזה. ליועצת השינה היכולת והזכות להתאים לנו תכנית אישית, שיכולה לקחת בין שבועיים לשישה שבועות, ועם זאת ישנם פתרונות גמישים יותר לאנשים העסוקים יותר מבינינו. על כך דרך שלא נבחר - כולנו רוצים את הטוב ביותר עבור ילדינו.