במעמד ראש העיר איציק ברוורמן וחברת מועצת העיר עו"ד אורנה דוידאי-בכר, החלה בפ"ת פעילותו של "הבית ליזמים צעירים".
הפעילות של The Nest - הבית ליזמים צעירים, החלה לפני כחודשיים. במסגרת מפגשי יזמות על הבר, בבר ה"תרל"ח" ששוכן באזור התעשייה "רמת סיב" בפתח תקוה. במסגרת מפגשים אלו, שומע הקהל הרב שמגיע הרצאות ממרצים מהשורה הראשונה בנושאי יזמות וטכנולוגיה, בדגש על מרצים מחברות ההיי-טק מאזור התעשיה בעיר.
(התמונה באדיבות חן זוהר)
במסגרת הפעילות, מקודמים שיתופי פעולה רבים, כשהמטרה היא ליצור את ה ecosystem - סביבת העבודה - הטובה ביותר עבור היזמים הפועלים בעיר.
חיזוק הקשר לחברות שפועלות באזור התעשיה בפתח תקוה חשוב מאוד ליצירת ecosystem זה. אזור תעשיית ההיי-טק בפתח תקוה הוא השלישי בגודלו בארץ ולכן מקדם מרכז היזמות שיתופי פעולה עם יבמ, אינטל, אורקל , NetApp, Cyber-Ark, וחברות היי-טק נוספות הפועלות בפתח תקוה ,אשר יסייעו במתן ייעוץ מקצועי ליזמים, אפשרות לגישה למעבדות ומתן הרצאות טכנולוגיות.
עם חברת יבמ נוצר שיתוף פעולה פורה מאוד שבמסגרת שבוע היזמות הפעילות של The Nest הוצגה במסגרת "כנס הערים של המחר". בנוסף, עורכת יבמ מפגשי היכרות עם המיזמים של החברה, שבמהלכם בודקים כיצד ניתן לשלב את טכנולוגיית יבמ במוצרי החברה.
בנוסף, יצר מרכז היזמות שיתוף פעולה עם המרכז הרפואי "רבין", עם המנהלת האדמינסרטיבית בבית החולים, חגית הנדל, ויו"ר רשות המחקר בבית החולים ד"ר בועז תדמור, לטובת קידום פרויקטי פיתוח למרכז הרפואי "רבין" ע"י בוגרי קורס תכנות במסגרת פרויקט הסיום שלהם וגם ע"י שיתוף תלמידי התיכון ממגמות מחשבים בפתח תקוה. ועוד שילוב מעניין שנעשה - חיבור בין יבמ למרכז רפואי רבין לטובת שימוש במחשב הווטסון למחקר במחלת הסרטן שמתבצע במרכז הרפואי.
עם אוניברסיטאת בר אילן, בה לומדים סטודנטים רבים מבני העיר, פועל מרכז היזמות להקמת צוות מהמחלקה הגיאוגרפית, הכלכלית ומנהל עסקים על מנת לתת מענה למחקר מקיף למיפוי הצרכים של פתח תקוה ע"י סטודנטים מהאוניברסיטה, שיתבצע בפעם הראשונה לטובת העיר ולשימוש היזמים בעיר. בראש הצוות עומדים ד"ר אורית רותם וד"ר ניר כהן מהמחלקה הגאוגרפית באוניברסיטה.
שיתוף הפעולה עם העיריה והעומד בראשה יאפשר ליזמים נגישות למידע עירוני, גישה לאנשי מקצוע ומנהלי אגפים בעיריה ואת האפשרות לבצע לפיילוט ראשון בעיריית פתח תקוה.
הקהילה היזמית היא קהילה של אנשים שעוזרים ומייעצים מנסיונם העשיר, וזאת בכדי לעזור ליזמים הצעירים להתפתח בנושאים השונים.
ראש העיר, איציק ברוורמן, בירך בטקס ואמר: "אני מעוניין להעלות את פ"ת על המפה של עולם היזמות בישראל. העיר היא עיר הייטק עם חברות ענק המייצאות בהיקפים עצומים. מעטים יודעים ש-17% מהייצוא של מדינת ישראל יוצאים מפתח תקוה. אנו נתמוך בכל תכנית, שמטרתה לגדל את החברות המצליחות הענקיות של העתיד. אני יכול רק לברך על היוזמה של חן זוהר ואורנה דוידאי וכל מי שהתנדב ונרתם לסייע לרעיון הזה להתגשם. זה אינטרס דו-צדדי, של העירייה והיזמים. אני מאחל לכולם הצלחה ואני מקווה, שהבשורה של עולם היזמות וההייטק תצא מפתח תקוה, שראויה להיות על המפה העולמית של היזמות".
חן זוהר, היזם של מרכז היזמות, אמר כי: "יזמות זה כנראה ענין גנטי. אלחנן בולקינד (סבא של סבא שלי) היה תעשין הטקסטיל הראשון בארץ שגם הברון רוטשילד קנה ממנו טליתות ועביות עבור האיכרים במושבות העבריות שהיו אז תחת חסותו, ואבא שלי הוביל את בניית מטוס הקרב הכפיר. את הפעילות היזמית שלי התחלתי ביזום פיתוח שירותים להפקדת הודעות במשיבון ושירות ה Funtone, ופרויקט הספריות הציבוריות בתחנות האוטובוס בשכונת אם המושבות, וכיום אני מקדם את הקמת מרכז היזמות בפתח תקוה".
עו"ד אורנה דוידאי-בכר, חברת מועצת העיר, אמרה: "כחברת מועצת העיר החלטתי לקחת את היוזמה הזו קדימה ולתמוך בקידום עולם היזמות בפ"ת.זה הבסיס להתפתחות של העיר פ"ת לדורות הבאים. יש לנו חברות הייטק רבות בפתח-תקוה, וגם ארגונים ציבוריים ענקיים דוגמת בית חולים ענק ואוניברסיטה גדולה. את כולם אנו מעוניינים לרתום לטובת עולם היזמות. יש לי ניסיון ניהול ומעשי שאותו אני רוצה לנצל לטובת דחיפה הנושא. התכנית הראשונה היא לספק מקום ליזמים, כדי שיעבדו ויבצעו נטוורקינג ביחד. העירייה תשקיע בהקמת המקום ונעשה מה שאפשרי עם מערכות המידע העירוניות, כדי לסייע למיזמים, שיפתחו פתרונות, שעוזרים לתושבי העיר ולמטרות של העירייה. נשמח לקבל מיזמים בתחום 'עיר חכמה'. כך, שהפיתוחים יהיו לטובת שני הצדדים".
בתאריך 18.2 יתקיים יום העיון הראשון של מרכז היזמות, שיכלול הרצאות ומפגשי מנטורים ליזמים שלנו. הפעילות מפורטת כאן.
כמו כן, במרכז היזמות מחפשים מנטורים שיוכלו לסייע ליזמים הצעירים בתחומים הבאים:
1. תכנון ארכיטקטורה של המערכת
2. מנטורים שמומחים בשוק מסויים ויכולים לייעץ ולסייע בכניסה לשווקים
3. מנטורים שהקימו מיזמים ויכולים לסייע בשלבים הראשונים של הקמת המיזם (ניהול מו"מ, גיוס כספים, אסטרטגית שיווק, פיתוח עסקי, הצגת תחזיות פיננסיות)
מנטורים ויזמים מפתח תקוה מוזמנים לפנות דרך דף הפייסבוק של מרכז היזמות.