המבצע יימשך עד אמצע חודש אפריל, ומאפשר לתושבים להחזיר ציוד ללא כל סנקציות שינקטו נגדם. תחנת החזרה תיפתח במחנה סירקין בפ"ת.
אזרחים רבים מחזיקים בבתיהם נשקים, אמצעי לחימה מסוגים שונים ותחמושת צבאית. מלבד הסכנות הבטיחותיות הכרוכות בכך, ישנו חשש כי הציוד ייפול לידי גורמי טרור או גורמים פליליים. לכן הוחלט לקבל ולאסוף ציוד צבאי, מכל סוג שהוא.
אם עדיין יש ברשותכם ציוד צבאי - הגיע הזמן להחזירו לתחנת האיסוף הקרובה, ללא העמדה לדין.
צילום: דובר צה"ל
כל מי שימסור את הציוד לא יועמד לדין, לא יתוחקר ולא יתבצע שום רישום בנושא, בתנאי שיעשה כן בין התאריכים 20.3 ועד 15.4. בזמן זה יוקמו גם בתחנות המשטרה עמדות איסוף מיוחדות בסיוע צה״ל, והציוד שיתקבל יועבר לגורמים המתאימים. בתום פרק זמן זה כל ציוד צבאי שייתפס יגרור נקיטת הליכים פליליים ומשפטיים מחמירים.
על אף שמחסניו של צה"ל מלאים והציוד בהם שודרג, כל הציוד שיוחזר יעבור את הבדיקות הנדרשות והפריטים שיימצאו ראויים, יוחזרו לשימוש החיילים והיחידות.
תושבי פתח תקווה מתבקשים ומוזמנים למסור את הציוד הרלוונטי שברשותם למחנה סירקין או לעמדות ההחזרה הנוספות שימוקמו בבסיסי צה"ל, תחנות משטרה, ובתי החייל ברחבי הארץ. את כל המידע על המבצע ורשימה מפורטת של עמדות ההחזרה, ניתן לקבל באתר מחזירים ציוד לצה"ל, mahzirim.co.il, וכן במוקד מיוחד אליו ניתן לפנות בכל שאלה ובקשה בטלפון מקוצר: 9272*. למידע נוסף בנושא ניתן לפנות למוקד המידע הארצי של משטרת ישראל, שמספרו 110.