הפעם, בשונה ממאמרים אחרים, אני מבקשת להציג בפניכם מקרה שטיפלתי בו, עם תובנות לגבי דרכי הטיפול מול ביטוח לאומי.
לפני כשנה פנה אלי מאיר (השם המלא שמור במערכת), כולו בעתה, לאחר שבועדת ביטוח לאומי קיבל 69% נכות רפואית, אבל פחות מ-50% נכות תפקודית (מה שאינו מזכה כלל בקצבת נכות). הטעם בדבר היה שכאשר נשאל במה הוא עובד - ענה שהוא "חקלאי", כאשר לא עבד כחקלאי, לא בתקופה הרלוונטית וכבר לא הרבה לפני כן. אותו אדם זה עתה השתחרר משלוש (!) שנות אשפוז בבי"ח בשל מחלה קשה, בהן קיבל כל הזמן נכות תפקודית 100% זמנית.
מסקנה ראשונה: יש להיזהר בלשונך היטב. אם אתה אינך עובד עוד כ"חקלאי", כמו "חשמלאי" או "עורך דין", שכולם סוגים של משלח יד - אמור זאת במפורש לוועדה.
מאיר הגיש באמצעותי ערר לועדת עררים. הערר כלל טענות שונות כלפי הועדה הראשונה, אך הוסיף וכלל גם טענות וראיות חדשות שלא באו בפני הוועדה הראשונה. בערר אכן העלו לו את אחוזי הנכות הרפואית ויותר חשוב מכך - הוא קיבל 100% נכות תפקודית לשנה.
מסקנה שנייה: כדאי להגיש ערר מנומק ועם כל הטענות שיש. בנוסף - כדאי להגיע מוכן לוועדה, כדי שזו תעלה את אחוזי הנכות.
בשלב הבא זומן מאיר לוועדה רפואית נוספת. הפעם באנו עם חומר נוסף בטענה להחמרה במצבו - ומאיר קיבל 100% נכות רפואית ותפקודית לצמיתות.
הלקח: אפשר להגיע להישגים גבוהים גם בביטוח לאומי, במיוחד כשאתה מיוצג.
בהמשך טיפלתי במאיר בהשגת תו נכה ופטור מאגרת רישוי. והוא אכן קיבל אותם. האם יכול היה להשיג את הפטור גם בלעדיי? ייתכן שכן, אך איסוף חומר מדויק בנוסף למכתב מדוייק, תרמו להשגת התו והפטור.
שורה תחתונה: עדיף לפנות לגורם חיצוני-מקצועי שייצג אתכם בצורה הכי טובה האפשרית. זה אפשרי לנצח בביטוח לאומי, אך לעיתים יש להשקיע משאבים כדי להגיע להישגים משמעותיים.
הכותבת, עו"ד עינת בר אילן קיץ, היא עורכת דין מומחית בזכויות בביטוח לאומי.
טלפון - 076-5405433; נייד - 054-5588105
אין בתוכן דלעיל משום המלצה, חוות דעת משפטית או ייעוץ משפטי; המסתמך על המידע המופיע בכתבה זו עושה זאת באחריותו ועל דעת עצמו בלבד.