שבועות הוא חג הגבינות...והיין – מדור היין והאלכוהול של פורטל פ"ת בטור מיוחד לכבוד החג.
הרום הוא משקה אלכוהולי המיוצר ממולסה - שארית תעשיית קנה הסוכר, או רכז תירוש קנה הסוכר, וידוע בתכונותיו המתקתקות וצבעו המגוון שנע מלבן צלול ועד לשחור ענברי עמוק. הרום מיוצר כיום בעיקר בדרום אמריקה. דרכו של הרום החלה ככל הנראה באי ברבדוס, אשר נמצא בשרשרת האיים הקריביים. המולסה זוקקה אז על ידי המתיישבים הבריטים, אשר גילו כי כוסית שכזו מפיחה רוח חיים בעבדים השחורים שבשדות. כמשקה שניתן לעבדים הוא לא זוקק, ועמד על כ-80% אלכוהול, מה שהעניק לו את השם המפוקפק KILL DEVIL.
מחסור בייבוא משקאות איכותיים מאירופה הביא את המתיישבים לדלל ולנסות את ה RUMBULLION (מהומה), ומשהוקמה המושבה בג'מייקה בשנת 1655, הפך הרום הזול והזמין למשקה העיקרי של יורדי הים. לא עבר זמן רב והרום הפך למתחרה ראשי של הג'ין בעולם, ובקרב מתיישבי העולם החדש הרום המיושן והענברי היה למקור התעשרות נוסף.
עד לשנת 1970, ובמהלך מסורת של 300 שנים, היו מקבלים הימאים בצי הבריטי הקצאה יומית של רום, אולם באותו יום שחור בו הוחלט לבטל את המסורת רבת השנים, הקדימו ימאים רבים את פרישתם מהצי. יום זה ידוע בכינויו BLACK TOT DAY (TOT - כינוי להקצאה היומית של הרום).
יחד עם זאת, עד היום מתקשר המשקה המתוק עם מסעות ימיים גדולים ומלאי הרפתקאות. קפטן ג'ק ספארו חייב את הפופולאריות שלו ככל הנראה לפלאסק הרום הצמוד אליו באופן תמידי, וקוקטיילים קלאסיים ומפורסמים על בסיס רום יעורבבו בדרך כלל עם מיצים טרופיים בטעם של חופש.
השבוע התקיים בקניון רמת אביב פסטיבל יין לכבוד שבועות
רום רום אל דוראדו 5 שנים
רום זה עובר יישון של חמש שנים לפחות בחביות ברבן. מקורו בתזקיק ממזקקות Savalle והמזקקה הרציפה עשויית העץ, בת ה- 200 שנים.
רום ורסטילי מאוד שממנו אפשר ליהנות כמות שהוא, על קרח או בקוקטיילים יוקרתיים שונים.
האף ארומתי מאוד, מלא ריחות של פירות טרופיים, קרמל, סוכריות כרמית ומולאסות.
מתקפה עשירה ומתובלת מובילה לפה עשיר בטעמי פירות, קרמל, קוקוס ווניל.
רום אל דוראדו 12 שנים
משקה רום חלק ביותר, עדין בעל מתיקות דמררה אופיינית. הרום מלא טעמי פירות טרופיים ותבלינים, עם רמזים לדבש וסוכר כהה.
הסיומת עדינה, יבשה ואלגנטית. בלנד הרום מתיישן 12 שנים בחביות ברבן.
ומיוצר מתזקיקים במזקקות קופי עתיקות ומזקקות עץ מנתיות עתיקות.
חג שמח!
באדיבות: זיו מנור, סדנאות אלכוהול ומופעי חוויה ביין