בפתח תקוה אפשר אחרת

14/03/2018
חדשות מקומיות


שני אירועים מיוחדים במינם, בסימן "דו קיום - אפשר לחיות ביחד", התקיימו השבוע במסגרת תכנית "אפשר אחרת".

זו השנה הראשונה בה פועלת תכנית "אפשר אחרת" בעיר. תכנית ייחודית זו מתאפשרת בעקבות שיתוף פעולה בין תכנית "עיר ללא אלימות", האגף לחינוך על יסודי ועמותת "אפשר אחרת".

התכנית הינה תכנית המקדמת דו-קיום וחיים משותפים ומטמיעה את רעיון הקיום המשותף של יהודים וערבים תוך הבנה כבוד וסובלנות בבתי הספר, בקהילה ובמדינה. במסגרת התכנית בני הנוער משתתפים בשמונה מפגשים רב תרבותיים ובכל פעם מארחת עיר אחרת. המפגשים כללו מפגשי הכנה בכל מגזר, מפגשים בין צוותי ההוראה ומפגש השיא משנערך השבוע לו היו שותפים התלמידים והוריהם.

כאמור השבוע, נערך מפגש השיא בו ארחו תלמידי חטיבת גולדה בניהולה של אודליה איטח את תלמידי טירה ותלמידי חטיבת בן גוריון בניהולו של אורן קמינצקי, שהינו מורה לערבית ודובר השפה, התארחו בחטיבת כפר ברא. באירועים אשר כללו התכנסות וברכות, מפגשי מעגלי שיח ומטעמים משותפים השתתפו תלמידים, הורים ומורי החטיבות השונות.

השיח והאווירה בין שני המפגשים - בין התלמידים וכן בין ההורים היו מפרים ומהנים תוך היכרות ופתיחות לתרבות האחר, והסתיימו בבקשה להמשיך פרויקט חשוב זה גם בשנה הבאה.

שלומי ערה, מנהל תכנית עיר ללא אלימות: "כחלק מתהליך של שותפויות וחשיבה מחוץ לקופסא הבנו שפעילות מסוג זה תחשוף את הנוער לתרבות אחרת, בדגש על החזון המשותף של כולנו לעתיד טוב יותר, ומכאן יצאנו לתכנית. אני שמח שהתכנית הצליחה וכבר במפגש האחרון סיכמנו על שיתוף פעולה ספורטיבי בין המגזרים תחת הכותרת "בועטים את האלימות מחוץ למגרשים" אשר יתקיים בחודש מאי בעיר.

אפי שדיב, סגנית מנהלת החינוך העל יסודי: "מהיכרותי רבת השנים את התכנית ואת העומדת בראשה, ד"ר תקווה ברכה, היה לי חשוב להכניס את התכנית לעיר פתח תקוה, על מנת שגם תלמידי העל יסודי בעיר יחוו את הערכים עליהם הם מדברים בכיתות: פלורליזם, קבלת האחר, סובלנות, הקשבה אמיתית ופתיחות לכל אדם באשר הוא.

אני מאד שמחה ששתי החטיבות בעיר, ביחד עם השותפים מהמגזר חווים שיאים אחרים, אותם ניתן להרגיש רק דרך מפגשים בלתי אמצעיים. אני מאחלת לתלמידים הנאה גם במפגשי ההמשך.

רונה ישי, רכזת חברתית בחטיבת גולדה: "אני רואה חשיבות בקיום תכנית זאת בחטיבת גולדה. אין ספק כי מפגשים אשר שמים דגש על דו קיום ותקשורת חיובית וסובלנית בין המגזרים מחנכת ותורמת לסל הערכים אותם אנו מקפידים להקנות לתלמידנו במסגרת הבית ספרית. ערב השיא האחרון  אשר כלל למפגשי מעגלי שיח של הורים ותלמידים משני המגזרים ומטעמים משותפים אכן הוכיח ש"אפשר אחרת". ברצוני להודות לתכנית עיר ללא אלימות, החינוך העל יסודי ועמותת "אפשר אחרת" שפתחו בפנינו את האפשרות להיות חלק מהתהליך בעיר, לקולגות שלנו בחטיבת טירה א' על הרצון המשותף והנכונות למנהלת החטיבה אודליה איטח ומחנכת הכיתה מאיה גלעד שאפשרו והובילו תכנית זו בבית הספר".

ד"ר קאסם ראדי, מנהל חטיבת א' טירה: "אני מאמין ביחד עם הצוות שלי והנהגת ההורים אשר מלווה אותי מזה כמה שנים. שאנחנו אזרחי מדינת ישראל הערבים מבקשים לחנך את ילדנו להיות אזרחים טובים ושותפים לבניית המדינה, מתוך ראיה שמדינת ישראל היא מדינתנו ובכך זכינו לחיות יחד עם המרכיבים האחרים של החברה הישראלית תוך כבוד הדדי ברוח מגילת העצמאות. אנו היום זורעים זרעי הבנה, כבוד, שלווה ושלום. מי ייתן והזרעים הללו ינבטו ברוח מטרות אלה. והחיים שלנו ביחד אזרחי מדינת ישראל היהודים והערבים ישתפרו ותהיה שותפות אמיתית לשמירה על המדינה ובנייתה לטובת כל בניה".

התמונות באדיבות בתי הספר

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לפייסבוק פ"ת נטו

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...