אם אתם מעוניינים בבניית אתר אינטרנט חדש לעסק או לחברה שלכם, עליכם להתחשב במספר פרמטרים בהם: למה בעצם אתם צריכים אתר אינטרנט, האם תוכלו לדעת כיצד ייראה האתר עוד לפני ששילמתם עבור בנייתו, איך תוכלו להכניס בעצמכם תכנים נוספים לאתר, מי יבנה את האתר ואיך הגולשים ימצאו אתכם. אז תנו לנו לעשות לכם קצת סדר בבלגן ולהסביר את כל התהליך מתחילתו עד סופו.
דעו שתהליך בניית האתר כולל בתוכו את קניית הדומיין (כתובת האתר), בניית קבצים שיהפכו את דפי האתר שלכם לנראים לגולש, העברתם של אותם קבצים לשרת אחסון של האתר ולאחר מכן מדי פעם התהליך גם יכלול עדכונים של תכני האתר וכמו כן יכלול את התחזוקה.
קודם כל, לפני שאתם בכלל בונים אתר, עליכם להגדיר את המטרות שלכם מהאתר. האם מדובר על אתר אישי לחברים בלבד או אתר שרק מי שיש לו הרשאה יכול להיכנס אליו או שמדובר על אתר ציבורי שפונה לכלל הגולשים. האם זהו אתר שמיועד למוסד כלשהו, נניח אתר לבית ספר, שהגישה אליו תהיה פתוחה אך ורק לצוות מורים ותלמידים. ברגע שתגדירו את המטרות שלכם, אתם תוכלו לכוון ולמקד את בעלי המקצוע שיבנו את האתר שלכם. כך שבסופו של דבר, ייצא אתר מעוצב וטכנולוגי המתאים למטרות והדרישות שלכם.
אם שמתם לב, כל אתר אינטרנט שתגלשו אליו, נראה שונה משאר האתרים. זאת משום שעיצוב האתר תלוי בנושא של האתר ובייעוד שלו. למשל, יש הבדל משמעותי בין אתר של סוכנות ביטוח לאתר של אמן קעקועים. אם תרצו לשלוט קצת יותר על העיצוב, תוכלו לגלוש באינטרנט ולאסוף דוגמאות של מספר אתרים שעיצובם קרוב לזה שאתם רוצים. אגב, העיצוב לא רק מתמקד בגרפיקה ובצבעי הרקע, אלא גם בסידור הדף - כלומר מה יופיע ואיפה יופיע. בסופו של דבר, יש עבודה משותפת של בעל האתר ובונה האתר.
על מנת שתוכלו להכניס תכנים לאתר בקלות ובעצמכם, תוכלו להעדיף מערכת בניית אתרים כמו וורדפרס. היא נוחה וידידותית לשימוש. יש לא מעט מדריכים ביוטיוב המראים כיצד להשתמש בה. בנוסף, תמיד תוכלו לבקש הדרכה על המערכת ממי שבנה לכם את האתר. כך תוכלו להכניס תכנים מתי שתרצו מבלי הצורך להעסיק בעל מקצוע שיעשה זאת בשבילכם.
אם יש לכם ידע בסיסי, אתם יכולים לבנות אתר בעצמכם. מה שכן, אם אתם רוצים שהאתר ייראה יותר מקצועי, מרשים ומעוצב, אז ההמלצה היא לקחת את שירותיה של חברת בניית אתרים. הצוות המקצועי שלה כבר ידאג לבצע לכם אפיון לאתר המתאים, לעצב אותו כפי שרציתם ולבנות אותו תוך מספר חודשים. קחו בחשבון, שאתם לא מחליפים אתר כל שנה ובטח לא כל כמה שנים, כך שמדובר על השקעה לטווח ארוך. בנוסף, האתר שלכם הוא כרטיס הביקור שלכם ברשת ועל כן חשוב מאוד שיראה כמה שיותר מקצועי ולא חובבני.
ראשית תוכלו לעדכן את כל החברים ובני המשפחה שיש לכם אתר חדש. שנית, אם תרצו שימצאו אתכם בגוגל לפי מילות מפתח מסוימות, אז כדאי לתת תשומת לב לעניין של קידום האתר בגוגל וגם במנועי חיפוש אחרים. לשם כך, מומלץ לעבוד עם אנשי מקצוע הנקראים "מקדמי אתרים". תפקידם הוא לדאוג למיקום גבוה של האתר בגוגל.