אנחנו חיים בתקופה מבורכת שבה ציבור שומרי הכשרות הולך וגדל גם כאשר האנשים אינם הופכים לדתיים מתברר ששמירת כשרות היא העדפה פופולרית אצל רבים שמגדירים עצמם גם כחילוניים, משום שיש לזה סגולות משלה שמסייעות להם להרגיש טוב יותר. שמירת כשרות הפכה פופולרית גם משום שהבעיות בתברואה ובפסי ייצור שונים גרמו למזון לא היגייני להגיע לקהל ללקוחות, ולשמירת כשרות יש בכל זה מוניטין של הקפדה גם על מזון בריא יותר ששומר על ניקיון ועל כללים מחמירים של איכות. כך שכל מי שבוחר ללמוד בקורס משגיחי כשרות מוצא היום יותר מקומות תעסוקה בקלות ברחבי הארץ, ולא רק במגזר הדתי והחרדי.
מסעדנים מפורסמים שהחליטו לסגור את המסעדות שלהם לאחרונה מוצאים עצמם פותחים מסעדות יוקרה חדשות, אבל כשרות. הם גילו את פלח השוק ההולך וגדל של אוהבי קולינריה טובה ואיכותית שמעדיפים אותה כשרה, ולכן גם יורת לקוחות מוכנים לשלם היום מחירים גבוהים יותר במסעדות כאלה. היכן שנמצא הרווח נמצא גם היזם, ולכן בוגרי קורס משגיחי כשרות יכולים למצוא עצמם מועסקים במסעדות יוקרה אלה בתפקיד מעניין של מזון גורמה שמוגש לשומרי כשרות.
משגיחי הכשרות בוגרי הקורס מצליחים למצוא גם הרבה תעסוקה באירועים הרבים שמתקיימים ברחבי הארץ גם באולמות אירועים וגם בגני אירועים. מכיוון שיש קהל רב ששומר על כשרות, גם אם עורכי האירועים אינם כאלה בעצמם הם נזקקים למשגיח כשרות שמלווה את המטבח ואת שירותי הקייטרינג מההתחלה. בוגרי קורס משגיחי כשרות מועסקים במקרים כאלה לא רק בהשגחה כי אם גם בפיקוח ובהדרכה של אנשי הקייטרינג, במיוחד אם מדובר בכשרות מהדרין שמחייבת כמה כללים מחמירים יותר מאשר כשרות רבנות רגילה.
מכיוון שקהל שומרי הכשרות מתרחב גם למקומות תעסוקה ומוסדות לימודים שבהם בדרך כלל לא נהגו לשמור כשרות, זקוקים גם שם יורת לבוגרים של קורס משגיחי כשרות. אנשים שמתמצאים גם בכשרות ובהלכות שמתאימות לכל הזרמים, משום שאלה האנשים שמגיעים לכל המקומות האלה ולומדים או עובדים בהם. נפתחות גם יותר מסעדות עממיות יותר של מזון בכל מיני מקומות שהיו פעם אזורים חילוניים מובהקים, ולכן התעסוקה של משגיחי כשרות מובטחת ככל שמעגל שומרי הכשרות הולך וגדל. מכיוון שזה קורה גם בפריפריה ולא רק במרכז, גם לאנשים שמתגוררים רחוק מהמרכז יכולים למצוא תעסוקה בתחום זה.