כל העסקים, כולל אלה הקטנים ובוודאי שאלה הבינוניים והגדולים, נדרשים להקדיש תשומת לב רבה לנושא הגבייה. באופן טבעי אחרי שהושקעו מאמצים רבים בפיתוח מוצרים איכותיים או שירות יעיל, ואחרי שגם בנושא השיווק הושקעו משאבים בלתי מבוטלים כדי לשכנע את קהל היעד לצרוך את המוצר/ים והשירות/ים, נרצה לראות את הפירות של העבודה הקשה – התשלום.
למרות זאת גבייה היא בלא מעט מקרים נקודת תורפה, ולכן כדאי להכיר את הפתרון היעיל של הוראות הקבע.
למה ישנם קשיים בגבייה?
בלא מעט תחומי פעילות מוסר התשלומים של הלקוחות אינו גבוה, וכך בעל העסק מוצא את עצמו מבזבז זמן יקר כדי לרדוף אחריהם ולקבל את המגיע לו. גם פריסת תשלומים לצ'קים לא תמיד עוזרת עקב תופעת הצ'קים החוזרים, ולכן הוראת קבע היא פתרון נכון.
כדאי לזכור שבנוסף להשקעת הזמן היקר ולאי הנעימות שתמיד מלווה ניסיונות לגבות תשלומים, גם כשברור לחלוטין שהלקוח אמור לשלם עבור המוצר/ים או השירות/ים, ישנה עוד עלות לגבייה לא יעילה: תזרים מזומנים בעייתי. כמו כן הוראות קבע מונעות מצבים שבהם עקב טעות או שכחה לא נגבים תשלומים שכאמור עבדתם קשה כדי לייצר אותם.
איך ליצור הוראת קבע בקלות וביעילות?
ישנן שתי דרכים ליצור הוראת קבע – דרך הבנק שבו מתנהל חשבון הלקוח, או דרך חברת אשראי שהנפיקה לו כרטיס. נכון ל-2020, לאחד מכל שני ישראלים יש לפחות הסדר אחד למתן הוראות קבע, כך שפתרון גבייה זה רלוונטי לגבי חלק גדול מאוד מהלקוחות שלכם.
התהליך עצמו פשוט למדי: הלקוח מתבקש למלא טופס שבו הוא מאשר גביית סכומים אוטומטית מחשבון הבנק או דרך כרטיס האשראי, מפרט את המועדים והסכומים – ואז מחתים את הבנק או את חברת האשראי.
כיצד מתבצעת הגבייה?
על-ממנת לממש הוראות קבע של כל הלקוחות הרלוונטיים העסק מכין קובץ מיוחד. זהו קובץ שמכיל את כל הנתונים של הלקוחות, ובפרט מספרי חשבונות הבנק, הסכום החודשי שנרשם בהוראה ותאריך הגבייה. הקובץ, שכמובן מתעדכן בכל פעם שלקוח חדש חותם על הוראת קבע, נשלח אל המס"ב – מרכז הסליקה הבנקאי. באמצעות המס"ב, שהוקם בשנת 1982 ושייך לכל הבנקים המסחריים הגדולים (לאומי, פועלים, מזרחי, דיסקונט, הבינ"ל), מועבר הכסף מחשבונות הבנק של הלקוחות לחשבון הבנק של העסק בדיוק במועד הרצוי – ואתם לא צריכים לדאוג. באופן טבעי מדובר במערכת שמבוססת על טכנולוגיות מתקדמות מאוד ומתאפיינת ברמה גבוהה במיוחד של אבטחת מידע.
מה עוד חשוב לדעת על הוראת הקבע?
חשוב להדגיש כי כל הוראות הקבע בארץ הן בשקלים ולא במטבעות אחרים. כמו כן קל לבטל הוראת קבע או לעדכן אותה אם התרחשו שינויים בטיב היחסים בין העסק לבין הלקוח, ועוד המלצה חשובה היא להיעזר בשירותיה של חברה המתמחה בפתרונות אשראי וגבייה.