כבר שנים רבות בית ספר יסודי "קפלן" בפ"ת ידוע כמוסד חינוכי המחנך ליזמות. צוות מורי בית הספר יזם וקיים אסיפת הורים "אחרת". איך הפך המפגש המסורתי (לעיתים משעמם) בין הורים ומחנכת לערב מרתק?
לראשונה, הוזמנו ההורים יחד עם התלמידים לאסיפה. גב' טלי טולדנו, מנהלת בית הספר, פתחה את דבריה בהצגת התמונה הכיתתית מלפני 30 שנה, והאירה את תשומת ליבם של הנוכחים שלא הרבה השתנה (מלבד התסרוקות) - קבוצת הלומדים נקראת כיתה והמורה נשארה מורה. "בעידן ה- 'touch' המורה הוא אחד ממקורות המידע אך לא היחיד", הדגישה המנהלת. "תפקידו השתנה, עלינו לקדם ולטפח מיומנויות חשיבה וחקר. אנו שואפים ללמידה ערכית ורלוונתית לחיים, המעודדת יוזמה ועצמאות". בין הפרויקטים "לומדים מהחיים" הוצגו: פיתוח יחידות הוראה במרחב למידה חדש (הקניון הגדול בפ"ת), מגמות טלוויזיה ותיאטרון, קורס ניהול פיננסי, שותפות עם בתי ספר מחו''ל ועוד...
בהמשך, עם גאווה רבה הוקרן לקהל הסרט שהופק על ידי התלמידים במסגרת מגמת הקולנוע. מי הם השחקנים? ניחשתם נכון - תלמידי מגמת התאטרון. גם החלק השלישי הפך לחוויה. הכרות עם תוכניות לימודים, נהלים ו"אני מאמין" של המורה - נעשו בצורת שיח בין מורים-הורים-ילדים.
האופן שבו נערכה אסיפת הורים "אחרת" בהחלט מעורר רצון לשיתוף פעולה בין כל המעורבים, ושיתוף פעולה הוא הבסיס לכלכלה יציבה וחברה טובה יותר.
כתבות נוספות בנושא: