יש קוקטיילים בהם השואו סביב המשקה חשוב לא פחות מהטעם, בעיקר אם מדובר על שילובים של אש ולהבות. אז באיזה מתכונים משתמשים? הנה 3 משקאות לוהטים שאפשר להכין לבד.
בחירה נכונה של קוקטייל משדרגת את הערב ויכולה להבטיח שעות רבות של הנאה. קוקטייל הוא בדרך כלל משקה נעים לחך שמתאים גם לארוחת ערב, לאירוע חברתי או לבילוי רומנטי וזוגי. כל אחד יכול למצוא שילוב שמתאים לו בתוך הקוקטייל ולהגיע לברים שמגיעים משקאות מיוחדים. בנוסף, יש לא מעט משקאות וקוקטיילים שחלק מהסיפור שלהם הוא השואו שהברמנים עושים איתם, ואחת הדרכים לעשות זאת היא דרך הדלקת המשקאות באש.
קבלו 3 מתכונים למשקאות שבהם המראה חשוב לא פחות מהטעם:
1. פליימינג פרארי
מי שיכול להרשות לעצמו להשתמש בעוזר או עוזרת במהלך הכנת המשקה ייהנה ממתכון לקוקטייל מסוג flaming Ferrari – פרארי לוהט. הכוס המתאימה היא מרטיני ולצדה יש להכין עוד שתי כוסות שוט. המרכיבים הם 150 מ"ל של משקה מסוג גנדין, 30 מ"ל גליאנו, 30 מ"ל שרטרוז ירוק ו-30 מ"ל סמבוקה שחורה. בכוסות השוט הנפרדות מכינים 30 מ"ל של גראנד מרנייה ו-30 מ"ל של רום מסוג פוסר'ס או לאב.
בונים את הקוקטייל בצורת שכבות עם מרכיב אחרי מרכיב, בעוד את שני השוטים מוזגים לכוסיות שלהם בצד. מדליקים את המשקה בתוך כוס המרטיני ושותים דרך קשית ארוכה. בשלב הזה העוזר מוסיף את משקאות השוט לכוס העיקרית.
2. סמבוקה און לה מוסקה
קוקטייל סולידי יותר שלא דורש עזרה מאנשים אחרים נקרא סמבוקה און לה מוסקה. המרכיבים היחידים הם 30 מ"ל סמבוקה לבנה מסוג לוקסרדו ועוד 3 פולי קפה ארומטי קלויים. כדאי לבחור פולי קפה איכותיים כדי להוסיף ארומה משובחת למשקה ולא להתפשר. את פולי הקפה ניתן לרכוש באופן עצמאי או לבקש מהברמן.
בשלב הראשון מוזגים את הסמבוקה לכוס ארוכה ומוסיפים את 3 פולי הקפה. בשלב השני מדליקים ומחכים דקה עד שמכבים את הלהבה. בשלב השלישי רואים איך פולי הקפה משחררים את הארומה לתוך המשקה, לוגמים ונהנים משילוב של פעם בחיים.
3. להבות מעל ניו ג'רסי
הקוקטייל הכי קלאסי ברשימה נקרא באנגלית Flames over New Jersey והמרכיבים עבורו הם 1 ליטר ברנדי תפוחים, 250 גרם סוכר, זילופי אנגוסטורה וליטר מים רותחים. כפי שניתן לראות, רשימת המרכיבים הופכת את המשקה לבעל אחוזי אלכוהול נמוכים יחסית, אך הוא לא פחות טעים מכל השאר.
מחממים את הברנדי בתוך קערה מתאימה ומוסיפים את הסוכר עד המסה מלאה. מוסיפים גם את זילופי האנגוסטרה, מערבבים ומוציאים לשולחן כשהכל עדיין חם. אחר כך מציתים את המשקה בקערה, יוצקים את המים הרותחים, מערבבים ומגישים בכוסות זכוכית.