בימים אלו, בהם מומלץ להישאר בבית עם ילדינו, אנו מחפשים דרכים משעשעות להעביר איתם את הזמן ולהפיג את המתח.
מאיר רוזנברג - שף מלון רימונים גלי כנרת, משתף אותנו בשני מתכונים של קינוחים אהובים וקלילים להכנה עם ילדיכם ולנישנוש מתוק בעת השהייה בממ"ד: קרואסון שוקולד וכדורי שוקולד.
מתכון לקרואסון שוקולד
חומרים
1 ק"ג בצק עלים
150 גרם ממרח שוקולד (איזה סוג שאוהבים)
50 גרם פצפוצי שוקולד
50 גרם חלבה (למי שרוצה)
1 חלבון של ביצה מעורבב עם כף מים
אופן הכנה
1. מרדדים את בצק העלים.
2. מורחים את הבצק בממרח שוקולד (כמו בפרוסת לחם), ניתן לפזר חלבה ופצפוצי שוקולד (לא חובה - מי שאוהב).
3. חותכים את הבצק למשולשים ברוחב 8 ס"מ ובגובה 12 ס"מ.
4. מגלגלים את המשולש מהחלק הרחב לחלק הצר.
5. מסדרים בתבנית על ניר אפיה (לא צמוד מידי אחד לשני).
6. מורחים את הקוראסונים בחלבון הביצה, עליו מפזרים פצפוצי שוקולד.
7. אופים בתנור חם, בחום של 170 מעלות כ- 12 דקות (עד שהבצק מזהיב).
מתכון לכדורי שוקולד צבעונים
חומרים
250 גרם פתי-בר
2 כפות קקאו
100 גרם חמאה או מחמאה
3/4 כוס סוכר
1 כף תמצית וניל
1 כף תמצית רום
1/4 כוס מיץ תפוזים או חלב
סוכריות צבעוניות
קוקוס טחון
פצפוצי שוקולד
אגוזים טחונים
אופן הכנה
1. מערבבים את כל החומרים יחד.
2. משארים במקרר חצי שעה את התערובת.
3. מהתערובת יוצרים כדורים.
4. ניתן לגלגל את הכדורים בסוכריות צבעוניות, קוקוס, פיצפוצי שוקולד או אגוזים טחונים.