פורים כבר כאן, וחוץ מכל האירועים – כמו בכל חג יש בו גם הרבה אוכל.
באדיבות רשת קפה גרג אנו משתפים אתכם במתכון להכנת אוזני המן במילוי פרג ושוקולד בניחוח הדרים.
צילום: אסף לוי
מתכון לכ- 30 יחידות:
רכיבים
600 גרם קמח
200 גרם סוכר
400 גרם חמאה
קורט מלח
חצי כפית תמצית וניל
2 ביצים
וגרידת תפוז מתפוז אחד
רכיבים למילוי פרג
520 גרם חלב
500 גרם פרג
150 גרם פירורי עוגיית חמאה
100 גרם סוכר
100 גרם דבש
גרידת תפוז
300 גרם שוקולד מריר
צילום: אסף לוי
אופן הכנת המילוי
יש לבשל את החלב, הסוכר, דבש גרידת התפוז והמלח - עד לרתיחה. מוסיפים את הפרג ומבשלים עוד כשתי דקות. יש להוסיף את פירורי עוגיית החמאה והשוקולד ולערבב היטב עד להמסת השוקולד ולצנן במקרר.
אופן הכנת הבצק
יש לשים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה, סוכר, תמצית וניל, גרידת התפוז מחציתו ולערבב למסה אחת. מוסיפים ביצה אחת ומערבבים היטב, ולאחריה את הביצה השנייה. לבסוף יש להוסיף את הקמח לערבב היטב עד למסה אחידה - לקרר כשעה.
יש לרדד את הבצק על שולחן מקומח לעובי של 3 מ"מ ולקרוץ עיגולים, מכניסים את המילוי וסוגרים לצורת משולש. יש לאפות בטמפרטורה של 160 מעלות כ- 20 דקות ולפזר מעט אבקת סוכר מעל.
צילום: אסף לוי