חבר המועצה אבי בלושטיין מסכם בסיפוק שנתיים וחצי של עשייה תרבותית בפתח תקווה. פרויקט סיכום חצי קדנציה – כתבה שנייה בסדרה.
אבי בלושטיין (הבית היהודי), המשמש בשנתיים וחצי האחרונות כראש אגף תרבות תורנית בעיריית פתח תקווה, יו"ר היכל התרבות ויו"ר ועדת מכרזים, מסתכל בגאווה גדולה על העשייה שלו.
נכון לכתיבת שורות אלו עדיין לא ברור אם בלושטיין ישאר בתפקידו, או כפי שהוא אומר: "הנושא בטיפול הנהגת הבית היהודי", אך בכל מקרה, אין זמן מתאים יותר משבוע יום העצמאות, שבו מתקיימים אירועי תרבות רבים בעיר, לשוחח ולעשות סיכום ביניים.
אבי, מה זו פ"ת בשבילך?
"בית - נולדתי כאן. אני רואה בעיר פ"ת עיר מגוונת ומיוחדת, למרות התדמית שהיה לה בעבר – כעיר שרק באים לישון בה. ולכן בקדנציה הנוכחית החלטתי להתמקד בתחום התרבות. בכל נאום אני מסיים בכך שאני מודיע לציבור: כיום תושב פ"ת כבר לא צריך לנסוע לת"א".
מה אתה אוהב בפ"ת?
"למרות שאני דתי אני מאוד מחובר לתחום הספורט, והכדורגל בפרט. מגיל צעיר אני אוהד את מכבי פ"ת. לא רבים יודעים, אבל אני זה שהבאתי את אורי אורבך ז"ל למשחקים של מכבי פ"ת והפכתי אותו לאוהד הקבוצה. כשהוא נפטר יזמתי אירוע מכובד לזכרו עם האוהדים. אני פעיל גם בוועד למען מכבי. בנוסף אני מאוד אוהב את ריחות הפרדסים של העיר, שלצערי כמעט כבר לא קיימים, וכמובן את תחום התרבות שבו אני עוסק. אני פעיל מאוד בתחום זה וחשוב לי לציין במיוחד את תחום התרבות התורנית, שבו אני גאה על שיעורי התורה והפעילות המגוונת שמביאים ציבורים חדשים לעיר".
מה לדעתך צריך לשפר בעיר?
"יש צורך לשפר ולשמר את מרכז העיר. אסור כמובן להרוס ולהפוך אותו ל"מנהטן", אלא לעשות כמו עשו בברלין - לשמר את החזיתות ולהפוך את הכל למרכז עיר מודרנית. כמו כן לדעתי יש לשנות את התוכנית המקורית של אזור סגולה וירקונים, ולהפוך את האזור לפארק הגדול ביותר במדינת ישראל. כדי שמרחוב פינסקר הכל יהפוך לפארק ירוק אחד גדול".
מה החלום שלך לגבי פ"ת?
"אנחנו בדרך להגשמתו. פ"ת תהפוך להיות עיר ללא הפסקה כמו ת"א, ובמרכז תישאר כמו היום - אוכלוסייה מגוונת: דתית, חרדית וחילונית".
אתה יכול לפרט יותר לגבי התחומים שבהם התמקדת בקדנציה הנוכחית עד כה?
"בתחום היכל התרבות - כשנכנסתי לתפקידי הגעתי מידי ערב ללובי ההיכל כדי להכיר את הקהלים שמגיעים, ואז נדהמתי לראות בכל המופעים אותו קהל ובמבנה סוציו-אקונומי קבוע ובגילאים יחסית מבוגרים. כינסתי מיד את כל הצוות המקצועי של ההיכל והסברתי שיש בפ"ת היכל תרבות אחד ואנחנו צריכים לדאוג ל-250,000 תושבים. ואז הפכנו את כל הרפרטואר ואני גאה שהצלחתי להביא את כל גדולי הזמר המזרחי, מה שלא היה בעבר, ואני זוכר את פתיחת המופע של איציק קלה, שאמר: "47 שנים אני זמר ולראשונה הגעתי להיכל התרבות בפתח תקווה". בנוסף יזמנו את הבאת מחזות הזמר המובילים כמו "אוויטה", "סיפור הפרוורים" וכדומה. בעבר לא היה מצב שמגיעים לעיר מחזות בשנה הראשונה שהם עולים. קבעתי לצוות שלא יהי מצב שבערים אחרות יופיעו ואצלנו לא. כנ"ל לגבי הנריקו מסיאס ושלומי ארצי. היום כל המופעים והזמרים מגיעים לפ"ת, מה שמביא לכך שמכל השכונות בעיר מגיעים להיכל התרבות – חלק מהתושבים לראשונה בחייהם. כמו כן סיימנו שיפוץ ברחבה מחוץ להיכל והבאים מרגישים אוירה של היכל תרבות כבר בהגעתם לאזור. כשאני שומע מהציבור שיוצא מההיכל את המשפט "כיום לא צריך לנסוע לת"א", אני מרגיש שאנחנו בדרך הנכונה.
בנושא האגף לתרבות תורנית - הוגדרנו ע"י כל הגופים שהאגף הוא המוביל בתחום זה מכל הערים האחרות בארץ - כולל ת"א וירושלים. דאגנו לכך שכל המופעים של האגף מלאים עד אפס מקום. אנשים ממתינים ומזמינים ברגע שיש הופעה. השיא נשבר כאשר אברהם פריד הופיע, כשבשעה וחצי נמכרו כל הכרטיסים. אני גאה גם במה שאולי לא קיבל פרסום, והוא שהצלחתי להביא את נושא הפייטנות למקום מכובד. לפני כחודש סיימנו את שירת הבקשות באירוע מכובד באולם מלא ובהשתתפות ראש העיר והרבנים – זה היה כבוד גדול לעיר. כל גורם ושכונה שפונים בבקשה לפעילות תורנית הם מקבלים תקציבים ושיעורים - לא סירבתי לאף בקשה, כי אני מאמין בכך שאם רוצים ללמוד תורה - צריך תמיד לעודד זאת.
כיו"ר ועדת מכרזים - שהיא הקשה והחשובה בעירייה, אני יכול לבוא ולומר שלא היה אדם אחד שטען שהיא לא מתנהלת כראוי. אפילו האופוזיציה שיבחה את ההתנהלות. נציגי הלשכה המשפטית אמרו לי שבכל המקרים שגורמים פנו לבתי המשפט עד היום - ביהמ"ש היה לצדנו ולא קיבל את טענותיהם".
במה אתה מתכוון להתמקד בשנתיים וחצי הקרובות?
"אם אשאר בכל התפקידים, אמשיך להתמקד באותם תחומים שהתמקדתי עד כה".
מהו המסר שלך לתושבי פ"ת?
"בעיר פ"ת יש הכל: חינוך טוב, תרבות טובה וספורט. נצלו את מה שאתם מקבלים".
נאחל לאבי הצלחה בהמשך דרכו בכל מקרה, ובכל תפקיד שבו ישמש נקווה כי הוא ייצג את פתח תקווה בכבוד!