מחר, יום שישי, תתקיים הפגנה לקראת הדיון הגורלי בוועדת הגבולות של משרד הפנים, בניסיון לעצור את תוכנית סירקין.
ההפגנה תתקיים בכניסה לעיר אלעד וישתתפו בה תושבי פ"ת וכפר סירקין תחת הכותרת: "עוצרים את קומבינה שתעביר את אלעד לתוך פתח תקווה".
באדיבות מטה המאבק בתוכנית סרקין
ראש מטה המאבק בתוכנית "סירקין", משה פישר: "הפגנה זו היא בעצם קריאה לכל הציבור, ולכל מי שרואה את עצמו כשליח ציבור, להתעשת, לראות איך הוא יכול לעזור בשעה הקשה הזו. הולכים לקחת אדמות חקלאיות עם מטעים פעילים מחקלאים שזו פרנסתם היחידה ולגזול את אדמותיהם, בנוסף הולכים להרוס שטח פתוח חיוני ולשנות צביון כפרי של ישוב. מנהל התכנון, שהוא גוף ממסדי, לוקח חירויות שלא ניתנו לו ומקדם תכנית בעייתית בדרך פוליטית תוך התעלמות מכל שאר הגורמים. מדובר במעשה שהוא בחייה לדורות."
מובילי המאבק יחד עם תושבי האזור נתבשרו השבוע כי לאחר דיון אחד בלבד בוועדת גבולות, הם מוזמנים לדיון מסכם בנושא. המשמעות: תכנית 'סירקין' מגיעה לישורת האחרונה.
ראשי המאבק טוענים כי "לכשתתממש התוכנית, היא תוביל להרס סביבתי ותחבורתי. הפגיעה הקשה ביותר תהיה של החקלאים באזור שיאלצו להיפרד ממטעים ולעקור כ-3,700 עצי פרי, אותם עיבדו במסירות לאורך 80 שנה, אותו שטח חקלאי גם מהווה נכס סביבתי עבור תושבי האזור. כמו כן, ביצוע התוכנית מהווה פגיעה קטלנית בשטח פתוח שמהווה ראה ירוקה וחשובה, ובעצם כך פגיעה זו תהיה בכייה לדורות לטובת ביצוע פרויקט לא הכרחי, ויש אף חשש שמדובר בעיקר בקידום אינטרס פוליטי. בנוסף לכך, המצב מבחינה תחבורתית באזור קשה ובעייתי כבר עכשיו, כאשר לעשרות אלפי כלי רכב אין יציאה מהעיר, ולפי דעת מומחים רבים אם התוכנית תצא לפועל כמתוכנן כרגע, פתח תקווה וכפר סירקין יהיו בסכנה תחבורתית גדולה ביותר, ויהפכו לאזור הפקוק ביותר בישראל. בעשור האחרון הותמ"ל במנהל התכנון לקח עשרות אלפי דונמים חקלאיים, עקר מהם את המטעים ולטובת פרויקטים דומים, אשר רובם עומדים שוממים עד היום, והציבור משלם על כך מחיר יקר."
בהפגנה הקרובה צפויים לקחת חלק תושבי העיר פתח תקווה, כפר סירקין, חקלאים, פעילים סביבתיים ותושבים נוספים. המארגנים מסכמים: "כרגע אין תכנון לקדם פתרונות תחבורה פרקטיים שיוכלו להקל על המצב, פתרונות כגון: רכבת קלה או מטרו, שינוי בכבישים סמוכים, הוספת יציאות ליציאה מהעיר, ועוד. הקמת מטרו או רכבת קלה צפויים לקחת לפחות 15 שנים, בעיר שנמצאת כבר עכשיו בפקקים, והצפי הוא שעם תכנית "סירקין" יתווספו עוד 8,000 כלי רכב, מה שיוביל לשיתוקה התחבורתי של האזור. תושבי פ"ת וסירקין נאבקים בניסיון לשנות את רוע הגזרה, לצעוק ולומר בקול ברור: הקפיאו את התוכניות עד להבאת פתרונות תחבורתיים וסביבתיים מתאימים ורציניים".