דיירי רחוב "האחים ישראלית" מגיבים לפרשת "גני הילדים באם המושבות" שעלתה לאחרונה לכותרות, ומספרים על הסבל היומיומי שהם חווים.
בימים האחרונים הולכת וגוברת הביקורת על עיריית פ"ת בנושא מצוקת המקומות בגני הילדים בשכונת אם המושבות. היום הודיע סגן ראש העיר עו"ד איתי שונשיין כי בכוונתו לקיים בבוקר דיון בנושא במסגרת ישיבת הוועדה המקומית לתכנון ובנייה.
החשש של דיירי רחוב "האחים ישראלית" הוא כי הפתרונות שיועלו ימשיכו להיות על חשבונם ועל חשבון הסבל היומיומי שעובר עליהם. במקבילים הם ממשיכים לפעול במישור המשפטי.
מצב תנועה רגיל ברחוב "האחים ישראלית"
להלן התגובה המלאה של נציגות הדיירים:
"ברחוב הצר והקצר וללא מוצא (כ- 200 מטר אורכו) של האחים ישראלית חיו משך עשרות שנים בשלווה כ- 50 משפחות (כולל בבתים הצמודים לרחוב ממשה סנה וגיסין).
לצד הרחוב קמה לתפארת ב- 20 השים האחרונות שכונת "אם המושבות" הוותיקה ולאחריה החדשה, המאכלסים כיום עשרות אלפי תושבים ביותר מ- 500 בנייני מגורים משותפים.
משך השנים פעל ברחוב האחים ישראלית גן ילדים אחד, אשר למרות ההפרעה לחיי היום יום, הבינו דיירי הרחוב כי גם הם צריכים לתרום חלקם ל"רווחת הציבור" אף כי משך שנים לא היה רשום בגן אפילו לא ילד אחד מדיירי הרחוב.
בשנת 2001, לפני 15 שנים(!), נפתח באחד הבתים שברחוב פעוטון ולאחריו גן ילדים (שהתרחב משך השנים ל- 4 קבוצות גיל וכ- 60 ילדים בו-זמנית בכל חדרי הבית על שתי קומותיו), ובעקבותיהם נפתחו עוד 5 גנים ברחוב ועוד 4-5 גנים בצמוד לבתי הרחוב (מכוון רח' משה סנה וגיסין). כדי לסבר את האוזן "גן ילדים" היום משמעו 60 עד 100 ילדים במספר קבוצות גיל כלומר סה"כ כ- 500 ילדים.
שוטרת מנסה להפריד בין נהגים ניצים ברחוב
למה הדבר דומה? בואו נדמיין לרגע שהרחוב שבו 40 בתים הוא למעשה בניין משותף בן 10 קומות, כאשר בכל קומה מהקומה הראשונה ועד החמישית פועל גן ילדים עם כ- 80 ילדים.
לבניין, להזכירכם, יש רק מעלית אחת קטנה (הנמשל לרחוב הצר והקצר), והתשתיות של הביוב, פחי הזבל, החנייה וכו' שתוכננו לשרת רק 40 משפחות – צריכים לשמש עתה כ- 500 איש, אישה וילד.
זהו הסיוט היום-יומי שדיירי רחוב "האחים ישראלית" צריכים להתמודד אתו. תנועה אינסופית של מאות רכבי ההורים הנכנסים לרחוב הצר והחד סטרי החל משעה 7 בבוקר, רעשים, צפירות, מריבות נהגים, חסימת חניות פרטיות, פגיעות ברכב חונה (לרכב שלי כוסחה מראת הצד 3 פעמים ופעם נוספת נגרם נזק רציני מאחור, ללא פרטי הפוגע). לדיירי הרחוב ואורחיהם אין סיכוי למצוא חנייה בסמוך לביתם, בגלל שאלו נתפסים ע"י הורי הילדים, ע"י עובדי הגנים או ע"י הספקים ונותני השירותים הרבים המגיעים מידי יום ל"רחוב הגנים".
בנוסף רעשי הילדים, המוסיקה הקולנית, הבכי הצעקות שאינם נותנים מנוח לדיירים, וכן הלכלוך הרב ופחי האשפה הענקיים המלאים בחיתולים צואים ומסריחים המוצבים דרך קבע על מדרכות הרחוב כולל כל סופי השבוע והחגים בהעדר מקום אחר.
איכות חיי תושבי החוב נפגעה באופן אנוש ויום-יומי, וכן נכון כפי שנכתב אצלכם, גם ערך רכושם נפגע, מרחוב שקט ומאד מבוקש הפכנו ל"רחוב הגנים" הפקוק, הרועש והמוקצה.
חסימת חנייה פרטית של דייר להורדת ילד (לעיתים נמשכת דקות ארוכות)
ללא עוול בכפנו, אנו נאלצים לשלם את מחיר החידלון של ראשי העיר הקודמים אשר לא ספקו פתרונות לשכונה המתפתחת של "אם המושבות", מחיר יקר תרתי משמע, לאורך שנות המאבק הרבות שלנו נגד תופעת הגנים הרבים ברחוב הוצאנו עשרות אלפי שקלים והשקענו אלפי שעות עבודה, כולל עשרות פניות לרשויות השונות ולבתי המשפט, כדי להחזיר לנו את איכות החיים המגיעה לכל אזרח, עד שזכינו לראשונה להכרה של בית המשפט המחוזי ושל ועדת הערר המחוזית שקבעו:
"על אף הצורך הדחוף והחיוני של גני ילדים, אין הוא יכול לגבור באופן מוחלט על האינטרס של תושבי רחוב האחים ישראלית לחיות באיכות חיים סבירה. תושביו נשאו די בנטל הציבורי הזה, ומן הראוי שכעת ימצאו תושבים אחרים ש"יספגו" את ההשלכות הסביבתיות בקיום גני ילדים בסמיכות לביתם." (סעיף 32 להחלטת ועדת הערר המחוזית ברמלה 085/15/41 מיום 02.09.2015).
יש חלופות רבות לגני הילדים ברחובות אחרים בעיר (חלקם במרחק של מאות מטרים בלבד מהרחוב), ויש חלופות הרבה יותר קרובות לבתי ההורים והילדים, ואלו הם עשרות "דירות הגן" המצויות בשכונת "אם המושבות", השכרת דירה לגן ילדים מניבה למשכיר 12-18 אלף ₪ לחודש, לעומת 5-6 אלפים ל"מגורים" (במחזור העסקי השנתי של גן ילדים עם 60 ילדים = 2.5 מיליון ₪ - זו הוצאה זניחה).
מדוע זה אינו קורה? ככל הנראה בגלל התנגדות תושבי "אם המושבות", אשר אינם מוכנים "לתרום את חלקם לטובת הציבור" אך מעדיפים שדיירי "האחים ישראלית" ישלמו עבורם מחיר כבד זה!
זו השערורייה האמתית של גני הילדים, ולא מאבקם והתנגדותם של דיירי "האחים ישראלית" לפעילותם של גני הילדים הרבים ברחובם, שכידוע, אלו אינם משרתים אף לא אחד מתושביו!"
עד כאן לשון תגובת דיירי הרחוב. אנחנו נמשיך לעדכן כאן בפורטל פ"ת בפרשה ובהתפתחויותיה.
זבל ואשפת גני ילדים מושלכים ברחוב באופן קבוע (ולא תמיד ביום האיסוף)
(התמונות באדיבות נציגות דיירי הרחוב)
מצאתם טעות בכתבה? אנא צרו קשר