הבמה לרפואה ומשפט הקרובה תתקיים ביום שלישי 16/1/18 בשעה 20:30 באולם שרת, ותעסוק בנושא "אור בשכחה" - התמודדות אופטימית עם מחלת האלצהיימר ודמנציה לסוגיה השונים.
הבמה לרפואה ולמשפט הינו מיזם משותף של האגודה לרפואה ולמשפט ועיריית פתח תקוה הקיים מזה 30 שנה. במסגרת המיזם מתקיימים ארבע פעמים בשנה במות הפתוחות לקהל הרחב, ללא תשלום, כאשר כל מפגש מוקדש לנושא אחר בתחום הרפואה, הבריאות והמדע.
בבמה ידברו על גישות שונות לטיפול ולהאטה של סימני המחלה, על ההתמודדות היומיומית, כיצד ניתן למצוא נקודות אור במצבים המאתגרים ולמלא את המפגשים עם החולים במשמעות.
כ- 10% מבני ה-65 ומעלה חולים בדמנציה ושכיחותה עולה עם הגיל. בישראל נעמד מספר החולים על כ 150,000 וצפוי על פי הערכות לעלות בשנים הקרובות עם הזדקנות האוכלוסייה בישראל. המחלה עדיין מוגדרת כחשוכת מרפא ורוב הטיפול מתמקד בשלביה הראשונים.
ערב זה, מיועד לקהל הרחב אך אין ספק שימצאו בו עניין רב גם חברי צוותים טיפוליים ובני המשפחות של החולים.
המרצים שישתתפו בבמה הם:
תמר דשבסקי עובדת סוציאלית גרונטולוגית (עוסקת במדעי הזקנה) שמקדמת שינוי תרבותי לגיל השלישי ברחבי הארץ. מחברת הספר "אור בשכחה" שכתבה לאחר שנחשפה להרבה משפחות שמתמודדות עם מחלת הדמנציה ולא היה להם מדריך להתמודדות היומיומית- מה עושים במפגשים? איך מקרבים את הנכדים והנינים לסבא וסבתא למרות ולעיתים אפילו בזכות המחלה? הספר הוא אוסף של 150 פעילויות, רעיונות וכלים להתמודדות ולמילוי המפגשים עם סבא או סבתא החולים, במשמעות.
תמר הרשקוביץ עובדת סוציאלית ומנחת הורים שנחשפה אל עולם הזקנה בלימודי "ניהול מוסדות קשישים", בעבודה מקצועית בבית אבות סיעודי וברמה האישית-בהתמודדות משפחתית עם מחלת האלצהיימר מעל 16 שנה. רומן הביקורים שלה "שאריות חיים" מציב מראה קשה וכואבת על מצב החולים בארץ, הקושי בטיפול ולעיתים גם היעדר החמלה. יש בו ניסיון לראות את האדם שמאחורי המחלה, מי שנשאר אבוד בבדידותו.
בבמה תמר תשתף בתהליך לידת הספר, בעדות אישית על המצב בבתי אבות כפי שהיא נחשפה אליו, ובדבר החשוב מכל-יחסי הורים וילדים, זוגיות והמעגל הקרוב אל החולה. בנוסף, מתוך נקודת מבט של מנחת הורים, תמר תעלה למודעות את השאלה הנוקבת, האם החינוך של היום מכין את ילדנו להיות מסוגלים להתמודד עם הטיפול באדם הזקן.
סיגל ציגלר היא פיזיותרפיסטית מוסמכת וסגנית המנהלת של בית האבות "עמל בשרון" שתדבר על גישה טיפולית בשם בובותרפיה, שמטרתה בין השאר לעודד פעילות מוחית אצל חולי דמנציה באמצעות שימוש בצעצועי ילדים ומשפרת את התפקוד הפיזי והקוגניטיבי.
הבובה היא התשובה האולטימטיבית לבדידות, היא נותנת תחושה של חמימות למטופל, מרגיעה ומעצימה את תחושת האחריות. הטיפול בבובות מזכירה לחולה את הטיפול בילדיו או בנכדיו הקטנים ומוביל לתגובה וליצירת קשר לצד תחושת הנאה. היא גם משפרת את התקשורת בין המטופלים לצוות ולבני משפחותיהם.
כלנית שורר מנהלת מרכז ציפורה פריד ב"עזר מציון", שעוסק בליווי ותמיכה בבני משפחה של חולי דמנציה לסוגיה השונים ולאלצהיימר ובחולים בתחילת המחלה.
"עזר מציון" הקימה את מרכז "ציפורה פריד", מתוך רצון לתת מענה לצרכים הייחודיים של משפחות חולי אלצהיימר אשר מתמודדות עם החולה בקהילה. המרכז פועל להעלאת מודעות הציבור למחלה, להשלכותיה ולדרכי ההתמודדות עמה ונותן מענים טיפוליים תומכים מגוונים.
השבוע הם פותחים מועדון לנשים הסובלות מדמנציה בראשית המחלה.
הבמה הקרובה תתקיים ביום שלישי 16/1/18 בשעה 20:30 באולם שרת בפתח תקוה - הכניסה ללא עלות.