נשים בהריון מתמודדות עם שורה ארוכה של קשיים ובין היתר הן צריכות גם לפלס את דרכן ביער של מיתוסים. חלק מהמיתוסים בכלל לא נכונים ורובם לא מדויקים, אז הגיע הזמן לעשות סדר בכמה נושאים חשובים שעל הפרק.
אישה שנמצאת בתהליך של הריון ולידה מרגישה יחסית מהר שכל העולם דואג לה. למרות שיש בזה משהו חביב ואפילו חיוני, קיימות גם תופעות לוואי. אחת התופעות המטרידות באה לידי ביטוי בהצטברות של מיתוסים ואיסורים. לצד הקשיים הביולוגיים והטבעיים של ההיריון, אותן נשים גם מוצאות את עצמן הודפות הצעות לא מבוססות וטיפים שחלקם מגיעים מאמונות תפלות בלבד.
אז איך מתמודדים עם הקושי ומה באמת אסור לנשים בהריון? הנה כמה מיתוסים בולטים והאמת מאחוריהם:
1. אסור לשתות אלכוהול - נכון
את הרשימה כדאי לפתוח עם מיתוס שדווקא אין לגביו עוררין: אסור לשתות אלכוהול. אפילו הרפואה של המאה ה-21 לא ממש יודעת מהי כמות האלכוהול שעלולה לפגוע בהתפתחות התקינה של העובר, לכן ההנחיה העקרונית היא פשוט להימנע מכך לחלוטין. אל תתפתי למידע לא אמין באתרי האינטרנט וזכרי שאף אחד לא יכול להתחייב לכמות המותרת לשתייה. הסיכונים העיקריים הם מפני שתייה מרובה שתגרום לפיגור שכלי, מומי לב ופגיעה בקצב הגדילה של העובר.
2. אסור לשתות קפה – לא נכון
שתייה קפה או משקאות אחרים עם קפאין לא גורמת לסיבוכים בהריון, כל עוד היא נצרכת בכמות הגיונית וסבירה. כמו כל דבר אחר ואפילו פירות או ירקות, צריכה מופרזת של מזון ומשקאות עלולה לגרום סיבוכים להריון. הפתרון הוא להמשיך עם שתיית הקפה השגרתית ומקסימום לשנות כוס או שתיים בתחליפים ללא קפאין. במילים אחרות, אין שום איסור מוחלט על שתיית קפה (בניגוד לאלכוהול) ורק צריך שהמינון יהיה נמוך.
3. עישון בהריון – נכון
אם עד עכשיו עוד לא הפסקת לעשן, כנראה שזה הזמן הנכון. עישון לא מומלץ באף גיל ובאף שלב כי הוא מסוכן בצורה דרמטית לעובר ולהריון שלך. עישון לא תורם בשום צורה, הוא עלול לגרום למשקל נמוך אצל עוברים ועדיף להימנע ממנו גם אחרי הלידה. העישון חושף את העובר לסיבוכים והוא מסכן אותך ואת הסביבה. נצלי את ההזדמנות והפסיקי עכשיו לעשן, גם כדי לחסוך כסף וגם על מנת למנוע עוגמת נפש מיותרת.
4. אסור לאכול דגים – לא מדויק
העניין של אכילת דגים נאים מורכב מכפי שנהוג לחשוב. מותר למשל לאכול סושי צמחוני או מנת דגים שבה כל המרכיבים בושלו היטב, אך אסור לאכול אצות ודגים חיים. ההמלצה לא לאכול דגים נאים מבוססת על כך שיש בהם אורגניזמים שמסוכנים לעובר ועלולים לגרום למחלות. מצד שני, דגים עשויים היטב מומלצים 2-3 פעמים בשבוע בגלל שיש בהם כספית.