אף אירוע חברתי לא שלם בלי קוקטייל מרענן ויש המון מתכונים שיאפשרו לכם לשדרג גם את האירוח הביתי. רוצים לדעת איך עושים את זה? הנה 3 הצעות מיוחדות.
קוקטייל מרענן מתאים לכל עונות השנה ואידיאלי באירוח ביתי. אפשר להכין את הקוקטיילים השווים תוך כדי האירוע החברתי, לבקש מכל אחד מהאורחים להביא איתו מרכיב מועדף או להפתיע אותם עם מתכונים מומלצים. בנוסף, אין צורך בהשקעה כספית גדולה כדי להכין את הקוקטיילים ותמיד יש מקום לטוויסט אישי.
מתכננים להזמין הביתה חברים או משפחה? הנה 3 קוקטיילים מומלצים במיוחד:
1. בלאדי מרי
את הערב כדאי לפתוח עם קוקטייל בלאדי מרי קלאסי ופשוט. כל מה שצריך לעשות בשביל להכין את הקוקטייל הזה הוא למלא רבע כוס גבוהה בוודקה איכותית ולהוסיף מיץ עגבניות. אם ממש תרצו להתפרע, תוכלו לטפטף קצת רוטב ווסטרשר שאולי נשאר לכם במקרר מהפעם האחרונה שבה צליתם בשר על האש.
עוד אופציה לריענון הגרסה הקלאסית של בלאדי מרי היא לשים מעט טבסקו בחלק העליון של הקוקטייל ולהוסיף סלרי מלמעלה. השילוב בין הסלרי הטבעי לבין הטבסקו החריף ישנה לגמרי את האופי של הקוקטייל וישאיר את האורחים עם טעם של עוד – תרתי משמע.
2. אבטיח ומלפפון
ישראלי אמיתי מחזיק במקרר בכל רגע נתון לפחות פלח אחד של אבטיח ועוד כמה מלפפונים, אז למה לא לעשות מהם קוקטייל? המצרכים למתכון הזה הם 50 מ"ל וודקה או טקילה, 15 מ"ל טריפל סק, 15 מ"ל מיץ אבטיח, מלפפון ונענע שתוכלו להכין לבד ועוד 15 מ"ל מיץ ליים סחוט טרי.
זה אולי נראה מסובך, אבל החלק היחיד שבאמת מאתגר הוא להכין מיץ אבטיח ומלפפון עם נענע. בשביל זה תצטרכו לקחת 2 כוסות של אבטיח חתוך לקוביות, להוסיף 1 כוס מלפפון קלוף ומנוקה מגרעינים ולצרף 10-12 עלי נענע יפים. מערבבים את כל הרכיבים בבלנדר ומסננים דרך מסננת צפופה ודקה לפני שמעבירים לכלי ייעודי למיץ.
באופן כללי, את הקוקטייל עצמו מכינים על ידי ערבוב של כל החלקים בשייקר. מנערים היטב ומוזגים לכוס קוקטייל. מגישים עם פרוסת אבטיח או מלפפון ולא שוכחים גבעול נענע בשביל הרושם.
3. וויסקי סאואר
מביני עניין לא נותנים לאורחים שלהם לעזוב לפני שהם טועמים קצת וויסקי. במקום ללכת על בטוח עם כוס לואו בול ווויסקי על קרח, תוכלו להגיש להם קוקטייל של וויסקי סאואר עם דבש.
בשביל מנה אחת בכוס נמוכה תצטרכו לארגן 60 מ"ל וויסקי סינגל מאלט, 20 מ"ל מיץ לימון, כפית דבש, רבע כוס מים חמים וקרח כתוש. מכניסים קודם כל את הדבש והמים החמים לשייקר, משקשקים עד שמקבלים סירופ ומוסיפים את שאר הרכיבים והקרח לשקשוק נוסף טרם מזיגה.