קיש הוא אחת המנות הטעימות והמהנות ביותר, וקיש אישי אף מהנה יותר. המאכל הזה מתאים גם לארוחת בוקר מפנקת, לארוחת צוהריים קלילה ולארוחת ערב משביעה וטעימה. למעשה זוהי מנה שמתאימה לכל שעה משעות היום, כאשר הניתן לשדרגה לצד ירוקות טריים חתוכים או סלט עלים רענן. הנה כמה רעיונות לקישים נפלאים שאותם תוכלו לאכול בכל שעה שתחפצו.
קיש אישי לבוקר
כשחושבים על ארוחת בוקר מפנקת, כזו שאנו אוכלים בבית מלון איכותי, חושבים על בופה מלא בכל טוב כיד המלך הכולל בין היתר: ביצה, ירקות, קישים אישיים מגוונים, גבינות ועוד. לצידם כמובן תוגש שתיה חמה של בוקר וקינוח מתקתק. אם גם אתם רוצים לפנק את המשפחה בארוחה מושקעת, תוכלו להכין עבורם קישים אישיים ממש כמו אלו של בית המלון.
להכנת בצק הקיש נערבב בקערה את המרכיבים הבאים: חמאה, שמן, גבינה לבנה, קמח, אבקת אפייה ומלח. לאחר מכן נשמן תבנית מאפינס לקישים קטנים ממש או תבנית המיועדת להכנת קיש אישי. בתוכן נניח את הבצק באופן שיתאים בדיוק לגודל התבנית. (ניתן להשתמש בריבועי בצק עלים כדי לקצר את תהליך האפייה). בקערה נפרדת נערבב את מרכיבי המלית. לדוגמה, נוכל להשתמש בתערובת עגבניות קצוצות, ביצים וגבינה צהובה מגורדת. לתערובת נוסיף מלח ופלפל ונערבב. נמזוג מעט מהמלית לכל גומחה כך שתתמלא עד לקצה, ונוסיף כדור מוצרלה קטן למעלה. נאפה את התערובת בתנור כרבע שעה עד שהבצק יתחיל להשחים.
קיש לדרך
קיש אישי יכול להתאים גם כנשנוש לדרך. אתם לפני נסיעה ארוכה בשעות הצוהריים ויתכן שלא תספיקו לאכול ארוחה מסודרת, תוכלו להכין קישים מראש ולהקפיאם או לשמור במקרר ולהוציא אחד או שניים (או יותר) בעת הצורך.
בתבנית מאפינס נכין את בצק הקיש. בקערה נערבב יוגורט, גבינה קשה מגורדת (גבינה צהובה, גבינת עיזים, גבינה צפתית וכדומה) ביצים ופרחי ברוקולי (ניתן להשתמש בברוקולי קפוא) נוסיף מלח ופלפל ונערבב. ניצוק מהתערובת לתבנית ונאפה עד להשחמה. את הברוקולי ניתן להחליף בפרחי כרובית, בקוביות בטטה, או בכל ירק אחר שאתם אוהבים.
בסיום נקבל קישים אישיים בריאים וטעימים שאפשר לשמור בקירור ולהוציא בעת הצורך.
קיש מושקע לאירוח
בין אם אתם מארחים ארוחת ערב עם חברים, או שהמשפחה באה לארוחת שישי, ובין אם הוזמנתם לארוחה והתבקשתם להביא מנה מנצחת, קיש איש מושקע כזה שנראה כמו שיצא ממגזין בישול ואפייה, הוא אופציה נהדרת וקלה להכנה.
החוכמה בהכנת קיש אישי לאירוח היא להשתמש בחומרים פחות שגרתיים, חומרים שמצביעים על מנה איכותית ומושקעת. קיש סלמון מעושן מכוון בדיוק למטרה זו.
נכין את בצק הקיש שלנו. נרפד כל גומחה בתבנית המאפינס בבצק שהכנו. חשוב שהבצק יהיה דק אך לא דק מדי וירפד את התבנית עד לקצה. בקערה נערבב את חומרי המלית: גבינה לבנה, גבינת קשקבל מגורדת, קמח, ביצים, מים, מעט מלח וחתיכות קטנות של סלמון מעושן. נמזוג מהמלית כף גדושה לתוך כל גומחה ונאפה כחצי שעה בחום בינוני. אפשר להגיש את הקישים בליווי ירקות חתוכים למנה מושלמת.
קישים לאוהבי המתוק
קישים יכולים להיות מתוקים. למי שמעדיפים מנות אפויות מתקתקות, שאינן עוגות, ניתן להכין קיש מתוק-מלוח מטריף. הבטטה המתוקה יכולה להתאים בדיוק לקיש מסוג זה.
קולפים ופורסים את הבטטות לפרוסות בעובי בינוני. מבשלים אותן בסיר מים עד שיתרככו (חשוב לשמור שלא יתפרקו אלא רק יתרככו). מסננים את הבטטות, חותכים לקוביות, מפזרים עליהן מעט מלח ופלפל ומניחים בצד. בינתיים מערבבים בקערה שמנת מתוקה, שמנת חמוצה, ביצים, גבינת פרמז'ן מגורדת מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומוסיפים את קוביות הבטטה. בתבנית המשומנת שהנחנו בה את הבצק שלנו, ניצוק מהמלית עד לקצה הגומחה, ונאפה בתנור עד שישחים. ולפניכם קיש מתקתק וטעים במיוחד.
לסיכום, אכילה של קיש אישי קטן היא מהנה במיוחד. אפשר להכין כמות גדולה של קישים ולאחסן אותם בהקפאה. אפשר להפשיר אותם לילדים שחוזרים מבית הספר כשלא הספקנו להכין ארוחת צוהריים, אפשר לארוז כמה קישים בקופסה ולאכול תוך כדי נסיעה או בזמן העבודה כאשר אין זמן לצאת לארוחה מסודרת, אפשר להוציא לאורחים שהגיעו ללא התראה מוקדמת ואפשר סתם להתפנק איתם בכל שעה משעות היום.