עוגת גבינה פירורים הפכה כמעט למסורת בכל בית בחג השבועות, והיא למעשה הקינוח שממתיק לנו את החג.
באדיבות רשת קפה ביגה אנחנו משתפים אתכם במתכון המלא.
צילום: דן לב
מרכיבים לעוגת פירורים
קילו גבינה 9%
800 מ"ל שמנת מתוקה 42%
300 גרם סוכר
30 גרם פודינג וניל
30 גרם מ"ל ברנדי
גרידת לימון שלם אחד
אופן הכנת הבלילה:
מקציפים שמנת עם סוכר ופודינג וניל.
אח"כ מוסיפים בהדרגה את הגבינה.
מערבבים עם הלקקן.
לאחר-מכן מוסיפים את גרידת לימון והברנדי.
בוחשים במהירות איטית.
לשמור במקרר.
אופן הכנת הבצק:
450 גרם קמח.
250 גרם חמאה.
160 גרם סוכר.
4 חלמונים של ביצה (צהוב של הביצה)
20 גרם אבקת-אפיה (2 כפות שטוחות)
את הסוכר והחמאה מערבבים היטב יחדיו.
מוסיפים בהדרגה את החלמון.
ואח"כ קמח + אבקת אפיה עד לקבלת בצק אחיד.
על הבצק "לנוח" כשעה במקרר.
הוראות הכנה:
משטיחים 2/3 מהבצק בתבנית אפיה עגולה ואת ה-1/3 הנותר מרדדים בתבנית שטוחה.
אופים ביחד כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ב-170 מעלות.
מצננים ויוצקים את הבלילה לתוך התבנית העגולה.
את יתרת הבצק מפוררים ביד או במעבד מזון מעל הבלילה.
מקפיאים למשך 3-4 שעות.
ו......בתאבון!