טרנד המזון הבריא, כובש את העולם. בעבר הייתה למזון הבריא קונוטציה של "לא טעים", אך כיום הוא הפך להיות בריא, טעים ומאוד טרנדי.
רשת קפה גרג מציעה מתכון סלט בורגול ועדשים בריאותי ורענן, שיעשה לכם את הארוחה:
מרכיבים
100 גרם בורגול גס
100 גרם עדשים שחורים
100 גרם בטטה בקוביות של 1 ס"מ
2 עגבניות קצוצות
2 מלפפונים קצוצים
1/2 בצל
3 כפות סילאן
חצי לימון
3 כפות שמן זית
3 כפות פקאן מסוכר
2 כפות חמוציות
200 גרם פטה מעודנת
מעט מלח
מעט פלפל
אופן הכנה:
יש לבשל את העדשים כ- 22 דקות במים רותחים, לסנן במסננת ולשטוף עד שהעדשים בטמפרטורת החדר. את קוביות הבטטה נאפה בתנור עד להשחמתן מעט ואת הבורגול נשרה עם כ- 100 מ"ל מים רותחים במשך כחצי שעה.
לאחר מכן, יש לערבב את כל המוצרים יחד מלבד הגבינה והפקאן. את הגבינה נגרד בפומפייה גסה ולמעלה נקשט עם פקאן מסוכר.
בתאבון!
צילום: אסף לוי