מה נשים אוהבות לשתות?

19/05/2016 | זיו מנור
אוכל ובישול


שתיה נשית - אמת או אגדה? משום מה ישנם משקאות שנתפסים כמשקאות נשיים - כגון קוקטיילים ובירות בטעמים, ומשקאות שנתפסים כגבריים - כגון בירות כהות ומשקאות בעלי אחוז אלכוהול גבוה. קבלו המלצות ומתכונים למשקאות.

האם יש אמת בסברה שנשים שותות אחרת מאשר גברים? מצד אחד יש הטוענים שאין הבדל, זה פשוט עניין של העדפה ואולי הרגל. יש נשים שיזמינו את הוויסקי הכי מר בשכונה וגברים שמשקה הבית שלהם הוא מוחיטו. רק אל תקראו לו קוקטייל.

מצד שני נשמעים קולות אחרים הטוענים לסיבות פיזיולוגיות, כגון רגישות נשית גבוהה יותר לאלכוהול, וסיבות חברתיות המחזקות את ההשערה שנשים מעדיפות את זה קליל, מתוק ובעיקר טעים יותר.

מכיוון שעד עצם היום הזה לא נערכו מחקרים מדעיים מדויקים, אין תשובה חד משמעית לעניין. ומההיכרות שלנו עם נשים, יש ימים של וויסקי וטקילה ויש ימים של הייניקן ופינה קולדה.

ובינתיים, כמה המלצות ומתכונים למשקאות המתאפיינים ברובם באחוזי אלכוהול נמוכים יחסית. ניתן להגיש פירות בסמוך למשקאות להשלמת תחושת הרעננות. את הליקרים ניתן להוסיף לקינוחים וגם כקינוח בפני עצמו. את קוקטיילי הסורבה מתאים להגיש כמשקה מרענן בין המנות.

ליקר הפסיפלורה – לה בל סנדרין

לה בל סנדרין הינו ליקר מעודן המגיע מצרפת , המכיל 16% אלכוהול. בבסיסו ברנדי ממיטב מענבי חבל ארמניאק שבדרום מערב צרפת. את הברנדי משרים במחית אמיתית של פרי התאווה – הלא היא הפסיפלורה, וכך נוצרת הרמוניית טעמים משובחת. מכיוון שהמשקה עדין ומתוק – מומלץ להגישו מצונן היטב בתחילת או בסיום הארוחה.

אפטר - ליקר שוקולד בלגי

ליקר שוקולד בלגי ייחודי המכיל 17% אלכוהול. עשוי מחומרים איכותיים וטבעיים בלבד. בין יתר מרכיבי הליקר: וניל ממדגסקר, פולי קקאו מאפריקה, אגוזים מאיטליה ושוקולד בלגי מעולה.

ליקר קפה בוהם

ליקר העשוי מרכיבים משובחים, מכיל בלנד של קפה איכותי, וודקה צרפתית המזוקקת 5 פעמים, ווניל ושמנת מהולנד. בקבוק הליקר מעוצב בסגנון צרפתי משנות ה-20 של המאה הקודמת.

מתכונים מומלצים

סורבה פירות אדומים קייצי - Red Fruit Sorbet

פירות אדומים ניתן להשיג בכול עונות השנה, טריים או קפואים. קוקטייל חושני בעל צבע אדום עז בעל טעם מיוחד ומרענן.

המצרכים:

2 בקבוקים liefmans

140 cc אננס Van Gogh

100 cc סאוור

גלידת סורבה פירות יער

גלידת סורבה אוכמניות

לואיזה

אוכמניות אדומות

אופן ההכנה:

½ מכלי הקיבול של הבלנדר ממלאים בקרח, מוסיפים את  כל המרכיבים, מפעילים את הבלנדר עד לקבלת מרקם עדין של ברד.

הצעת הגשה:

מוזגים לכוס צרה וגבוהה ומקשטים עם אוכמניות אדומות.

סורבה ים תיכוני  - Mediterranean Sorbet

פרי האסאי מגיע מיערות האמזונס שבברזיל. לפרי סגולות בהורדת כולסטרול, מסייע למניעת מחלות כלי דם ולב.

המצרכים:

100 cc אסאי Van Gogh

80 cc  סאוור

גלידת סורבה מלון

גלידת סורבה מנגו

קיווי

אופן ההכנה:

½ מכלי הקיבול של הבלנדר ממלאים בקרח, מוסיפים את כל המרכיבים, מפעילים את הבלנדר עד לקבלת מרקם עדין של ברד.

הצעת הגשה:

מוזגים לכוס יפה ומקשטים קיווי.

סורבה שוקולד ישראלי - Israeli Chocolate Sorbet

המצרכים:

100 cc וינסתאו עוגה

100 cc וינסתאו מסטיק

100 cc café boheme

גלידת סורבה שוקולד בלגי

גלידת סורבה מייפל פקאן

שמנת 38%

שוקולד מריר

אופן ההכנה:

½ מכלי הקיבול של הבלנדר ממלאים בקרח, מוסיפים את כול המרכיבים מפעילים את הבלנדר עד לקבלת מרקם עדין של ברד.

הצעת  הגשה:

מוזגים לכוס יפה וקפואה על מצע של רוטב שוקולד מריר.

הכנת רוטב השוקולד:

מרתיחים שמנת 38% ומוסיפים שוקולד מריר, מערבבים היטב על אש נמוכה עד לקבלת מרקם סמיך ואחיד.

זיו מנור – מעביר מופעי חוויה באלכוהול ויין

פעילות חווייתית מגבשת המועברת בשיתוף פעיל של הקהל

לחוגי בית, ימי גיבוש לחברות, ימי הולדת למבוגרים ומפגשים חברתיים

052-2457843

זיו מנור

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...