שתיה נשית - אמת או אגדה? משום מה ישנם משקאות שנתפסים כמשקאות נשיים - כגון קוקטיילים ובירות בטעמים, ומשקאות שנתפסים כגבריים - כגון בירות כהות ומשקאות בעלי אחוז אלכוהול גבוה. קבלו המלצות ומתכונים למשקאות.
האם יש אמת בסברה שנשים שותות אחרת מאשר גברים? מצד אחד יש הטוענים שאין הבדל, זה פשוט עניין של העדפה ואולי הרגל. יש נשים שיזמינו את הוויסקי הכי מר בשכונה וגברים שמשקה הבית שלהם הוא מוחיטו. רק אל תקראו לו קוקטייל.
מצד שני נשמעים קולות אחרים הטוענים לסיבות פיזיולוגיות, כגון רגישות נשית גבוהה יותר לאלכוהול, וסיבות חברתיות המחזקות את ההשערה שנשים מעדיפות את זה קליל, מתוק ובעיקר טעים יותר.
מכיוון שעד עצם היום הזה לא נערכו מחקרים מדעיים מדויקים, אין תשובה חד משמעית לעניין. ומההיכרות שלנו עם נשים, יש ימים של וויסקי וטקילה ויש ימים של הייניקן ופינה קולדה.
ובינתיים, כמה המלצות ומתכונים למשקאות המתאפיינים ברובם באחוזי אלכוהול נמוכים יחסית. ניתן להגיש פירות בסמוך למשקאות להשלמת תחושת הרעננות. את הליקרים ניתן להוסיף לקינוחים וגם כקינוח בפני עצמו. את קוקטיילי הסורבה מתאים להגיש כמשקה מרענן בין המנות.
ליקר הפסיפלורה – לה בל סנדרין
לה בל סנדרין הינו ליקר מעודן המגיע מצרפת , המכיל 16% אלכוהול. בבסיסו ברנדי ממיטב מענבי חבל ארמניאק שבדרום מערב צרפת. את הברנדי משרים במחית אמיתית של פרי התאווה – הלא היא הפסיפלורה, וכך נוצרת הרמוניית טעמים משובחת. מכיוון שהמשקה עדין ומתוק – מומלץ להגישו מצונן היטב בתחילת או בסיום הארוחה.
אפטר - ליקר שוקולד בלגי
ליקר שוקולד בלגי ייחודי המכיל 17% אלכוהול. עשוי מחומרים איכותיים וטבעיים בלבד. בין יתר מרכיבי הליקר: וניל ממדגסקר, פולי קקאו מאפריקה, אגוזים מאיטליה ושוקולד בלגי מעולה.
ליקר קפה בוהם
ליקר העשוי מרכיבים משובחים, מכיל בלנד של קפה איכותי, וודקה צרפתית המזוקקת 5 פעמים, ווניל ושמנת מהולנד. בקבוק הליקר מעוצב בסגנון צרפתי משנות ה-20 של המאה הקודמת.
סורבה פירות אדומים קייצי - Red Fruit Sorbet
פירות אדומים ניתן להשיג בכול עונות השנה, טריים או קפואים. קוקטייל חושני בעל צבע אדום עז בעל טעם מיוחד ומרענן.
המצרכים:
2 בקבוקים liefmans
140 cc אננס Van Gogh
100 cc סאוור
גלידת סורבה פירות יער
גלידת סורבה אוכמניות
לואיזה
אוכמניות אדומות
אופן ההכנה:
½ מכלי הקיבול של הבלנדר ממלאים בקרח, מוסיפים את כל המרכיבים, מפעילים את הבלנדר עד לקבלת מרקם עדין של ברד.
הצעת הגשה:
מוזגים לכוס צרה וגבוהה ומקשטים עם אוכמניות אדומות.
סורבה ים תיכוני - Mediterranean Sorbet
פרי האסאי מגיע מיערות האמזונס שבברזיל. לפרי סגולות בהורדת כולסטרול, מסייע למניעת מחלות כלי דם ולב.
המצרכים:
100 cc אסאי Van Gogh
80 cc סאוור
גלידת סורבה מלון
גלידת סורבה מנגו
קיווי
אופן ההכנה:
½ מכלי הקיבול של הבלנדר ממלאים בקרח, מוסיפים את כל המרכיבים, מפעילים את הבלנדר עד לקבלת מרקם עדין של ברד.
הצעת הגשה:
מוזגים לכוס יפה ומקשטים קיווי.
סורבה שוקולד ישראלי - Israeli Chocolate Sorbet
המצרכים:
100 cc וינסתאו עוגה
100 cc וינסתאו מסטיק
100 cc café boheme
גלידת סורבה שוקולד בלגי
גלידת סורבה מייפל פקאן
שמנת 38%
שוקולד מריר
אופן ההכנה:
½ מכלי הקיבול של הבלנדר ממלאים בקרח, מוסיפים את כול המרכיבים מפעילים את הבלנדר עד לקבלת מרקם עדין של ברד.
הצעת הגשה:
מוזגים לכוס יפה וקפואה על מצע של רוטב שוקולד מריר.
הכנת רוטב השוקולד:
מרתיחים שמנת 38% ומוסיפים שוקולד מריר, מערבבים היטב על אש נמוכה עד לקבלת מרקם סמיך ואחיד.
זיו מנור – מעביר מופעי חוויה באלכוהול ויין
פעילות חווייתית מגבשת המועברת בשיתוף פעיל של הקהל
לחוגי בית, ימי גיבוש לחברות, ימי הולדת למבוגרים ומפגשים חברתיים
052-2457843
זיו מנור