מדריך: כך תשמרו על הפרטיות שלכם בפייסבוק - חלק ג'

15/09/2014 | גיל נוילנדר
חדשות


אחרי שבשני החלקים הראשונים של המדריך עברנו על ההגדרות הכלליות של פרופיל הפייסבוק שלכם ונכנסנו יותר לעומק של הגדרות הפרטיות, בחלקו האחרון של המדריך ניתן לכם כמה טיפים נוספים שיעזרו לכם לשמור על הפרטיות שלכם בפיסבוק.

אחד הדברים שעומדים במרכז הפעילות בפייסבוק הוא השיתוף. המטרה של פייסבוק היא שאתם, החברים שלכם, בני המשפחה שלכם, החברים שלכם בעבודה – בקיצור כולם – ישתפו והרבה. כאשר השיתוף הזה מתחיל אי אפשר לדעת איפה הוא נגמר ולמרות שאתם יכולים להחליט מה לשתף ומה לא, לעיתים החברים שלכם יכולים לשתף דברים שאולי לא הייתם רוצים שישתפו.

Timeline and Tagging

בעמוד ההגדרות, מתחת להגדרות הפרטיות, תוכלו למצוא את הגדרות ה Timeline and Tagging. חלק זה מכיל כמה הגדרות חשובות נוספות.


מי יכול להוסיף דברים ל Timeline שלכם?

בחלק הראשון של דף ההגדרות הזה תוכלו לבחור מי יכול לשתף דברים על ה Timeline שלכם, כאשר הבחירה היא בין "חברים" ל"רק אני". למרות שהבחירה המחמירה יותר היא "רק אני", ההגדרה המומלצת פה היא דווקא "חברים" – כי הרי בכל זאת מדובר בפייסבוק, ואנחנו יוצאים מתוך הנחה שאתם כן מעוניינים שחברים ישתפו אתכם דברים.

אם בחרתם שחברים יכולים להוסיף דברים ל Timeline שלכם, רצוי שגם תשימו לב לשורה הבאה מתחת: כאן תוכלו להפעיל את האופציה שפייסבוק תיידע אתכם על כל תיוג שלכם ותשלח לכם לאישור לפני שהתיוג מתפרסם על ה Timeline שלכם.

בדף זה מופיעות הגדרות נוספות כמו מי יכול לראות פוסטים בהם אתם מתוייגים, מי יכול לראות מה שאחרים פרסמו על ה Timeline שלכם ועוד. ההמלצה שלנו זה לבחור ב"חברים" בהגדרות האלה, מתוך הנחה שחברי הפייסבוק שלכם הם אנשים שאתם מכירים ברמה זו או אחרת.

חסימה

ישנו עוד דף הגדרות שכדאי להכיר והוא ה Blocking – חסימה. כאן תוכלו לחסום משתמשי פייסבוק אחרים שאינכם רוצים להיות איתם בתקשורת, אינכם רוצים לשתף איתם שום דבר ואינכם רוצים שהם יוכלו לשלוח לכם הודעות או בקשות לחברות וכו'.

אם יש לכם, לדוגמה, חבר שכל הזמן מטריד אתכם עם הזמנות מעצבנות לשחק במשחקים, אבל אתם לא רוצים לחסום את החבר, כאן תוכלו לחסום רק את ההזמנות למשחקים או אירועים. בנוסף תוכלו לחסום אפליקציות מסוימות, דפי פייסבוק מסוימים שאינכם רוצים להיות בקשר איתם ועוד.

אופציה חשובה נוספת בעמוד זה היא ה Restrict List, כאן תוכלו לסמן אנשים מסוימים מתוך רשימת החברים שלכם בתור Restricted ואנשים אלה יוכלו לראות רק פוסטים שפרסמתם בתור Public ולא יראו פוסטים שפרסמתם ל"חברים".

סיכום

קיימות הגדרות ואופציות נוספות להגברת האבטחה והפרטיות שלכם בפייסבוק וניסינו במדריך זה לתת לכם את ההגדרות המומלצות למשתמש הממוצע. אנחנו מקווים שהמדריך עזר לכם ונשמח לעזור ולענות על שאלות נוספות.

 

חלק א' של המדריך

חלק ב' של המדריך

לכתבות נוספות בנושא אבטחה, מחשבים ואינטרנט

גיל נוילנדר - מנכ"ל ESET ישראל

ESETאודות

חברת ESET הינה ספקית בינלאומית של תוכנת האנטי וירוס NOD32 וחבילת האבטחה ESET Smart Security לארגונים בגדלים שונים וצרכנים פרטיים. החברה מיוצגת ברחבי העולם כולו ביותר מ-180 מדינות וסניפיה המרכזיים ממוקמים היום באנגליה, ארגנטינה, סלובקיה וכמובן ארצות הברית. בישראל, מיוצגת ESET באופן בלעדי על ידי חברת קומסקיור, המפעילה בארץ מרכז פתרונות ותמיכה טכניים בשפה העברית.

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...