חזה עוף בסויה ושקדים

19/09/2014 | הבישוליה שלנו
איכות חיים

ראש השנה כבר כמעט כאן ואנחנו הולכים לאכול הרבה - חשוב גם לאכול בריא.

חיים שילה ונחמה גורביץ' מ"הבישוליה שלנו" בפ"ת – ממשיכים בשיתוף מתכונים מיוחדים לאוכל בריא וטעים – בפינתם הקבועה בפורטל פ"ת.

והיום – מתכון לחזה עוף בסויה ושקדים (6 מנות):

 

רכיבים

1 קילו חזה עוף

5 כפות רוטב סויה

1 כף חומץ יין

1 כפית סוכר

1 שן שום כתושה

1 כף קורנפלור

3 כפות שמן

100 גרם שקדים מולבנים חצויים

3 כפות מרק צח (אפשר גם מאבקה)

2 כפות בצל ירוק פרוס דק

 

אופן ההכנה

1. מנקים את חזות העוף משומן ומסחוס. מפרידים בין שני החצאים ופורסים לפרוסות דקות בניצב לסיבים.

2. בקערה גדולה מערבבים יחד רוטב סויה, חומץ, סוכר, שום וקורנפלור. מוסיפים את פרוסות העוף ומערבבים כדי לצפות אותן בתערובת הסויה. משרים למשך 30 דקות ומערבבים מידי פעם.

3. בינתיים מחממים 1 כף שמן במחבת ומטגנים את חצאי השקדים עד שיזהיבו. מוציאים מהמחבת וסופגים על נייר מגבת.

4. מחממים את השמן הנותר במחבת גדולה או בווק. מוציאים את פרוסות העוף מתערובת ההשריה בכף מחוררת ומוסיפים למחבת. מטגנים-מערבבים מעל להבה גבוהה במשך 7-10 דקות, עד שפרוסות העוף משחימות.

5. מערבבים את המרק עם שאריות הסויה שבקערה. מוסיפים את התערובת למחבת, מנמיכים קצת את הלהבה ומערבבים עד שהרוטב מסמיך. מערבבים פנימה את השקדים ומסירים מעל האש. מעבירים לכלי הגשה, זורעים למעלה בצל ירוק ומגישים מיד.

 

בתאבון !

 

לדף הבישוליה שלנו בפורטל פ"ת

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...