לקראת ט"ו בשבט ערכנו ביקור בדוכן הקקטוסים והסוקולנטים בקניון ברחוב שפיגל בעיר - שווה להגיע.
בסוף החודש נחגוג את ט"ו בשבט, וזהו זמן מצוין לחדש ולגוון את הצמחייה הביתית. השבוע הגענו לדוכן "הקקטוס שלי" בקומת הכניסה של קניון כיכר העיר שליד עיריית פ"ת (רחוב שפיגל 3).
שמעון רייר, תושב פ"ת, מגדל קקטוסים וסוקולנטים כבר מספר שנים במשתלה בכפר סירקין. לאחרונה החליט להפוך את התחביב לעסק והוא מציג את התוצרת למכירה במרכז פתח תקווה ובשוק ראש העין. לדבריו מדובר באוסף ענק ובהיצע המגוון ביותר של קקטוסים וסוקולנטים שקיים בפתח תקווה, והמחירים? שווים לכל כיס.
מסתבר שהתדמית של קקטוס כצמח "משעממם" משתנה אחרי הביקור בדוכן. העיניים נשטפות בצבעוניות ורב-גוניות, וההתלבטות היחידה היא מה לקנות וכמה. אנחנו הסתפקנו בשני צמחים קטנים בינתיים, עד לפעם הבאה.
שמעון מספר לפ"ת נטו: "מדובר באוסף שהתחיל כתחביב, סוג של ריפוי בעיסוק, והפך לענק ומסחרי. אני ממשיך לגדל את הצמחים כבר שנים רבות. כל מה שאני מוכר אני גידלתי".
ולמה זה חשוב לקנות מהמגדל עצמו?
"החשיבות היא בהתייחסות לצמח, לצורת הגידול, וכמובן גם יש לזה השפעה במגוון הסוגים. בשום מקום אחר אין מגוון כזה גדול. בדרך כלל במשתלות או חנויות פרחים, מוצעים למכירה סוגים בודדים בלבד".
מהם היתרונות בקניית קקטוסים וסוקולנטים באופן כללי?
"מדובר בצמח שלא נכחד – נשאר לכל החיים, והוא גם עושה ריבוי טבעי. ה"תינוקות" שנולדים הופכים אותו לגדול יותר. גם קל מאוד לגדל אותו".
מהם תנאי הגידול האופטימאליים?
"חשוב שהצמח יימצא במקום עם אויר וחצי שמש. מבחינת השקיה - בחורף מספיק פעם בשבועיים ובקיץ פעם בשבוע".
בזמן הביקור הגיעו לקוחות מכל קצוות הקשת: הצעירה ביותר הייתה כבת 6 שקנתה קקטוס קטן בשמונה ש"ח, והמבוגרת כבת 80 שסיפרה כי היא אוהבת לקנות קקטוסים ויש לה כבר אוסף בבית.
הדוכן פועל בפ"ת בימים ראשון וחמישי (09:00-17:00) ובשוק ראש העין ביום שישי.