הגרמנים לומדים מפ"ת כיצד לקלוט מהגרים

09/11/2017
חדשות


משלחת חינוך של מנהלים, מורים ונציגי הסתדרות מורים הגיעה ממינכן לארץ בתחילת השבוע כדי ללמוד על דרכי ההוראה למידה לקליטת עולים ומהגרי עבודה בארץ.

זוהי משלחת גומלין שכן משלחת ישראלית ביקרה במינכן (גרמניה) לפני כשנה, על מנת ליצור שיתופי פעולה חינוכיים בין שתי המדינות סביב סוגיית החינוך לדמוקרטיה ולקבלת השונה. נציגת הרשויות בארץ במשלחת זו הייתה מנהלת האגף לחינוך יסודי סיגלית הלל יאראק.

מקהלת בית הספר קרול פתחה את המפגש שהתקיים אמש (8.11.17) ושרה לכבוד האורחים שיר מיוחד בשפה הלטינית. לאחר מכן נשא ראש העיר איציק ברוורמן דברי ברכה מרגשים, במהלכם פרס בפני חברי המשלחת את המורכבות העצומה שבקליטת העולים ובעיקר בקליטת מהגרי העבודה ואת הקשיים והאתגרים שהנושא מביא לפתחנו. ראש העיר גם ציין את עיקרי החזון העירוני הרואה באינטגרציה ובמתן שוויון הזדמנויות לכל התלמידים, ללא קשר למוצאם - ערכים מרכזיים בעבודת החינוך, שלהשגת יעדיהם משקיעה העירייה משאבים רבים ללא עזרה מהמדינה. ראש העיר ציין כי החינוך עומד בראש סדר העדיפויות העירוני ויצירת אינטגרציה חברתית הינה חיונית על מנת לאפשר השתלבות טובה של הילדים בחברה הישראלית.

מפקחת בית הספר יעל אמיתי ציינה בסיפוק את הקשר החם והאמיץ המתקיים בין הרשות המקומית למשרד החינוך, דבר שמאפשר למנהלים ולמורים לבצע את עבודתם באופן מיטבי, לתועלת הילדים ולרווחתם.

סיגלית הלל יאראק, אשר הנחתה את מהלך הביקור כולו, עמדה על השונות והמורכבות שבין העולים אשר באו לארץ מכוח חוק השבות ומתוך רצון להגשים את חזון המדינה לעם היהודי לבין מהגרי העבודה אשר הגיעו לארץ כדי לברוח מאימת המלחמות ולמען פרנסת משפחתם. "שונות זו אין בה כדי להשפיע על מאמצינו הרבים לשלב כל תלמיד באשר הוא - בין אם מהגרי עבודה הוריו ובין אם עולים ממדינות אירופה או אפריקה" - ציינה. סיגלית גם פרסה את החזון החינוכי בעיר הרואה בכל תלמיד עולם ומלואו והוסיפה כי מינהל החינוך העירוני והעומד בראשו - רמי הופנברג, משקיעים רבות בצמצום פערים לימודיים ותרבותיים ובמתן תמיכה רגשית לנזקקים לכך על מנת שיעלה בידי הילדים מאזורי היעד להשתלב במוסדות חינוך מובילים בעיר - זאת באמצעות מתן שעות לימוד רבות, יום לימודים ארוך הכולל קורסי העשרה, ארוחת צהריים חמה ועוד.

איינדיס, תלמידת כיתה ו' בבית ספר נצח ישראל, שעלתה ארצה מאתיופיה לפני שבע שנים, ריגשה את הנוכחים בדבריה על חוויות הקליטה שלה כילדה במדינת ישראל.

המשלחת ביקרה בכיתות הלימוד בבית ספר קרול - בית ספר המכיל אחוז גבוה של עולים חדשים מאתיופיה ומחבר העמים וכן ילדים של מהגרי עבודה. במהלך הביקור פרסה מנהלת בית ספר רותי וייס את תהליכי הלמידה הדיפרנציאליים המתקיימים בבית ספר והסבירה על סביבות הלמידה החדשניות שבחצר ובפרוזדורים הפעילים. חברי המשלחת התרשמו עמוקות מהחדרים המוזיאליים העשירים של בית ספר ומדרכי ההוראה - למידה  החדשניות, הכוללות מרחבי למידה גדולים, למידה רב גילאית בקבוצות קטנות ושיעורי העשרה רבים.

מנהלת בית ספר הדגישה בפני באי הביקור את החשיבות הערכית הרבה שבקליטת ילדי העולים ואת התמיכה העצומה של הרשות המקומית להשגת השתלבותם המיטבית הן של הילדים והן של הוריהם.

מבית ספר קרול המשיכה לבית ספר עוזי חיטמן עם חברי המשלחת הישראלית. במהלך הביקור בבית ספר הציגה מנהלת רונית חנצ'יס את התפיסה החינוכית הייחודית של בית ספר וסיירה עם חברי המשלחת במבנה החדשני של בית ספר ובסביבות הלימודיות שעיקר מטרתן - פיתוח לומד עצמאי ובעל מיומנויות המאה ה -21.

חברי שתי המשלחות סיכמו את הביקור במפגש אינטימי מרגש במהלכו הוחלט על גיבוש מסמך אקדמי משותף, שיפרוס את תהליכי הלמידה ההדדיים של המשתתפים בעת ביקורם במינכן ובישראל. חברי המשלחת ממינכן העניקו לכל חברי המשלחת הישראלית שי צנוע, פסל אריה מקושט בסרטי כחול לבן ובסיכת סמל חבל בוואריה מגרמניה.

צילום: לשכת דובר העירייה

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לפייסבוק פ"ת נטו

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...