בשבועות האחרונים הולך וגבר בכל רחבי הארץ קולם של ההורים, שדורשים שינוי במערכת החינוך. הטענה היא ששיטות הלימוד, התנאים והמערכת כולה כבר לא מתאימים למאה ה-21.
כמה הורים בפ"ת החליטו שמספיק לקטר, והגיע הזמן גם לעשות. הם פנו לעירייה בבקשה להקים בית ספר אחר – כזה שמותאם לשיטות לימוד מודרניות. הרעיון המרכזי אומר שצריך לעבור משיטה של "מורה מרצה" לשיטה של "תלמיד עושה" - לרעיון הזה קוראים למידה באמצעות פרוייקטים (PBL), כזו שתכשיר את התלמידים של היום לעבודות של המחר. התלמידים מקבלים משימות מהעולם האמיתי, וכך מפתחים מיומנויות וידע.
העירייה אמרה שהמודל מצויין, אבל...לא בבית ספרנו. לכן, ההורים החליטו "לעשות את העבודה" בעצמם, וקבעו יעד לפתיחת בית ספר שכזה כבר לעוד שנה מהיום. לטענתם בתי ספר מסוג זה קיימים בכל העולם כבר זמן רב, וגם בארץ ישנם מספר בית ספר כאלו בחולון, ובשנה הבאה צפוי להיפתח אחד כזה בהוד-השרון.
את התוכנית מלווה צוות חינוכי מנוסה בראשות ד"ר צבי לירז – איש חינוך שהטמיע את שיטת החינוך הזו בישראל.
ענבל הדר, ממובילות הפרוייקט, מספרת לפורטל פ"ת: "אנחנו כעת בחיפוש אחר תורם, וגם מנסים לגייס כסף להקמה ע"י מימון המונים (CROWDFUNDING). בכוונתינו גם להקים קרן מלגות, כדי לתת אפשרות גם למעוטי יכולת כלכלית להצטרף. יחד עם זאת, בגלל שמדובר בבית ספר פרטי ללא תמיכת העירייה, הורי רוב התלמידים יצטרכו לממן את הלימודים בעצמם".
לשאלה האם הם לא מפחדים מכשלון היוזמה עונה ענבל: "זה רק בידיים שלנו. אם נהיה מונעים מפחד שזה גדול עלינו, נוותר על חינוך ילדינו, ויתכן שהבעיות של החינוך בארץ יהיו גדולות יותר מהחלום הזה".
בעניין הכדאיות הכלכלית להורים חשוב לענבל להדגיש: "נכון שהעלות היא כמו בבית ספר פרטי, ואולם גם שיעורים פרטיים, צהרון וכדומה – עולים כסף רב. בשיטת חינוך נכונה, אין צורך בדברים הללו, כך שמי שידע לכלכל את צעדיו בסדר עדיפויות נכון – רק ירוויח".
בתאריך 8.6.14 בשעה 20:30, יתקיים מפגש הורים ראשון בנושא, שבו יוצגו עקרונות התוכנית. המפגש יתקיים במרכז הקהילתי, ברחוב חדרה 22 פ"ת. במקביל מנסים ההורים לגייס מתנדבים ואנשי מקצוע שונים שיעזרו במלאכת הפיכת החלום למציאות. המתעניינים יכולים גם לפנות במייל: [email protected]
לקבוצת הפייסבוק של בית ספר אחר בפתח-תקוה