חוויית המשחק קריטית להתפתחות הילד ולכן, חשוב להציע לילדים משחקים מסוגים שונים על מנת להעשיר את הפעילות.
זירת המשחקים שופעת סוגים שונים של משחקים בעלי מטרות שונות ובשלל סגנונות כשאפשר להתאים את הפעילות לילדים בהתאם לקבוצת הגיל, האישיות, תחומי העניין, עולם התוכן, ההעדפות והתועלות שתרצו להשיג מהחוויה הכוללת.
כך שבין אם אתם מחפשים מתנה בעלת ערך מוסף לחגיגת יום הולדת או רוצים לשלב באוסף הקיים מוצרים אטרקטיביים, יש לנו מספר רעיונות לקבוצות ומשפחות משחק ששווה לשלב בחדר הילדים או בפעילות ההעשרה היומיומית:
הפן יצירתי – שחררו את הצד היצירתי של ילדיכם
משחקי יצירה נועדו לשחרר את הצד היצירתי מהילדים ולשדרג את הכישורים היצירתיים שלהם, חשיבה שמבוססת על דמיון וכן תפיסה מרחבית וחזותית.
קיימות ערכות רבות במגוון סגנונות כשאפשר לבחור את הסגנון המבוקש על פי גיל הילד או העדפה בין אם מדובר במוצרים עם מדבקות, פריטים ואביזרים שונים לצביעה בשלל גוונים, הוספת פייטים, סריגה, תפירה ועוד הזדמנויות לחוויה מעניינת ופיתוח חושי תוך כדי עשייה.
אפשר לבחור ערכות בעלות מרקמים שונים על מנת להציע התנסות חושית מעניינת ודוגמאות שונות לביצוע גם ככל שמשתפרים ברמת העשייה בין אם בטוויית חוטים, בשזירת פרחים או בצביעה של פסל שיש לבנות מחומרי גלם משתנים כמו בצק או חימר.
עידוד חשיבה – לפתח את האסטרטגיה
פריטים אלה יכולים לסייע בשיפור התפקוד הקוגניטיבי כאשר הם מעודדים את הפעילות המוחית ולמצוא דרכים שונות, לדוגמא, איך להתמודד עם פתרון בעיות, חשיבה לוגית, זיכרון, חשיבה מרחבית, פתרון חידות, אמצעים לקבלת החלטות ועוד. בין אם מדובר במשחקים כמו פאזלים מתמטיים, מבוכים, משחק מונופול ועוד.
בפעילויות אלה נדרש מהילד לעקוב אחר הוראות, להתנהל על פי כללים והנחיות, לחשוב בצורה רציונאלית. בפעילויות אלה הילד לומד גם לחשוב לפני שהוא מבצע, לתכנן קדימה, לארגן את החומר – פעילות שיכולה לאמן אותו לקראת תהליכי למידה עמוקים ומתמשכים בהמשך חייו.
תענוג להרכיב – צירופים שעושים הבדל גדול
מוצרים אלה בעלי יתרונות רבים רבי ערך להתפתחות הקוגניטיבית, החברתית, התקשורתית יכולים לסייע במובנים רבים. ראשית, בבניית תפיסה מרחבית הנדסית. שנית, בשיפור היצירתיות כאשר לא עובדים על פי מודל קיים אלא חושבים על קומבינציות שונות בגדלים שונים ובצבעים שונים כיד הדמיון הטובה.
הם יכולים גם לעזור בשמירה על ריכוז מתמשך וקשה מרשים במיוחד כאשר הפעילות מעניינת. במידה ופועלים על פי מודל – הילדים לומדים גם כיצד לעבד נתונים ולהוציא את החזון אל הפועל וליישם אותו בשטח. היות ומדובר גם בפעילות שמבוססת על מוטוריקה עדינה הרי שהיא יכולה לשפר מאוד את פיתוח התיאום בין עין ליד, שרירי האצבעות, הזזת עצמים ומשחקי הרכבה מתאימים הן למשחק עצמאי והן למשחק חברתי שיכול לחזק את שיתוף הפעולה ולעודד אינטראקציה חברתית, לבסס ביטחון ודימוי עצמי כאשר מגיעים להישגים מרשימים ומצליחים להשלים את המשימה ואת המודל. לגו למשל נחשב למשחק הרכבה קלאסי שלא מפסיק לחדש ולרגש במגוון דמויות, מודלים מתוך עולמות וכן הקרובים לליבם של הילדים והאהובים עליהם כך שתמיד אפשר למצוא ערכות חדשות ומרעננות על פי גיבורי תרבות או סצנות מחיי היום יום של הילדים. בחרו משחקי הרכבה לילדים מומלצים בהתאם לקבוצת גיל, דרגת קושי למשל מספר החלקים בערכה שיש להרכיב, כמה זמן אתם סבורים שהפעילות תימשך והיופי הוא שגם אחרי השלמת ההרכבה ניתן לפרק ולהרכיב שוב ושוב וליהנות מהמשחק באופן מתמשך.