אילו דרכים קיימות כיום לטיפול בדיכאון

20/04/2021
בריאות ובטיחות


בשנים האחרונות, עולה מאוד המודעות למצבים נפשיים שהם חלק משגרת יומם של רבים – חרדות, כעסים וכמובן דכאון, הפכו לבעיה של ממש ובעיקר בשנה האחרונה, כשכולנו סגורים בין 4 קירות ולעתים נשאבים בקלות למחשבות כאלו ואחרות. ישנם מקרים בהם ההמלצה תהיה תרופות נוגדות דיכאון על מנת להתמודד עם הבעיה, כשמנעד התרופות הוא רחב כך שכל אחד יכול למצוא את המינון המתאים לו ביותר.

כיצד מתאימים תרופות נוגדות דיכאון והאם זה מספיק?

אם הגעתם אלינו, ייתכן שאובחנתם לאחרונה עם דכאון או שאתם מרגישים שנשאבתם למקום אפל מהרגיל. קודם כל חשוב לציין שהכל בסדר, ברור ומובן. אולי יפתיע אתכם לגלות שלמעלה מ- 16% מהאוכלוסיה סובלים ו\או יסבלו מדכאון במהלך חייהם, כך שמדובר בעניין מוכר. תרופות נוגדות דיכאון יהוו פתרון במרבית המקרים, כשבאופן גורף ההמלצה היא לשלב את הטיפול התרופתי עם טיפול שיחתי המאפשר לאדם לפרוק את אשר על ליבו, למצוא פתרונות נוספים ולקבל נקודת מבט אחרת על חייו.

נשאלת השאלה, איך מזהים דיכאון? הרי אנחנו רגילים להשתמש במונח בכל פעם שאנו עצובים או מדוכדכים מעט. חשוב לומר שגם אם עבר עליכם יום קשוח או שנחתה עליכם תקופה קשה, מה שמרגישים הוא לא בהכרח דיכאון.

קיימות רמות שונות של דיכאון כשבמונחים המקצועיים ישנה הבחנה בין דיכאון קל ודיכאון כבד, או דיכאון קליני בשמו הנוסף. הדיכאון הקל בדרך כלל נמשך תקופה ארוכה והוא פחות עוצמתי וכבד, כשלעומתו הדיכאון הקליני עשוי להתפרץ לעתים קרובות בגיל ההתבגרות וללוות את האדם לכל שארית חייו. אחת הדרכים להגדיר דיכאון היא לעקוב אחר התסמינים הבאים:

* תסמינים התנהגותיים וגופניים – שינוי משמעותי במשקל ובתאבון, אי שקט, האטה בפעילות ובתנועה, חוסר אנרגיה, ירידה בקשרים חברתיים, עודף שינה או לעומת זאת קשיי שינה.

* תסמינים רגשיים – ירידה חדה במצב הרוח, חוסר ערך, תחושת אשמה לא מוסברת.

* תסמינים קוגנטיביים – מחשבות שליליות על העולם, על עצמו ועתידו, קושי בתהליכי קבלת החלטות וחשיבה הגיונית, מחשבות אובדניות ויצירת תכנית אבדנית, ובמקרי קיצון אף ניסיון אובדני.

איך אפשר לחיות עם זה?

כאמור, רבים סובלים מדיכאון אך לומדים לחיות איתו אך ורק אם הם נמצאים תחת מסגרת טיפולית הולמת. תרופות נוגדות דיכאון הן לרוב הטיפול הנפוץ ביותר, שכן הוא קל יותר נפשית ומאפשר לאדם לחמוק מהמטרה האמיתית – להתמודד עם הסיטואציה. מסיבה זו, לא כדאי לוותר על שילוב של טיפול תרופתי יחד עם טיפול מול איש מקצוע, בטיפול שיחתי שיהווה סביבה בטוחה ומכילה שתאפשר למטופל לפרוק את אשר על ליבו, ולמצוא תשובות באמצעות הליווי המקצועי שקיבל. יחד, שתי הגישות הללו יוצרות קומבינציה בלתי מנוצחת היוצרת בסיס להמשך ניהול אורח חיים נורמטיבי ככל האפשר.

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...