הערכות של אנשי אבטחה מהעת האחרונה טוענות שאחד מכל עשרה חשבונות טוויטר הוא בעצם פרופיל מזויף. אם ההערכות נכונות, רשת הציוצים החברתית מכילה לא פחות מ- 20 מיליון פרופילים מזויפים. למרות שפרופילים מזויפים כאלה הם לא בהכרח מסוכנים, הם עדיין עלולים לשמש להפצה של דואר זבל וקישורים זדוניים שיובילו אתכם להתקנה של וירוסים או תוכנות זדוניות אחרות.
הכנו לכם מספר טיפים שיעזרו לכם לזהות פרופילים מזויפים בטוויטר ולהימנע מהם:
1. הם ראש ביצה
"ראש ביצה" (Egg Head באנגלית), הוא כינוי למשתמש טוויטר – חדש או ותיק – שלא עדכן את תמונת הפרופיל שלו ולכן נשאר עם תמונת ברירת המחדל של טוויטר – ביצה – במקום בו אמור להופיע פרצופו של המשתמש. פרופילים כאלה עלולים להצביע על כך שמדובר בפרופיל מזויף.
2. שימוש בתמונות מבוימות
הרבה מהפרופילים המזויפים בטוויטר מורידים תמונות של דוגמנים או דוגמניות ממאגרי תמונות מקוונים ומשתמשים בהן בתור תמונת הפרופיל שלהם. התמונות האלה נראות מקצועיות "מדיי" בשביל תמונת פרופיל ואמורות לעורר חשד.
ניתן לבצע חיפוש לפי תמונה בגוגל על מנת לבדוק אם התמונה לקוחה ממאגר כלשהו, או שהיא בשימוש בפרופילים נוספים. עמדו על התמונה עם העכבר ולחצו על לחצן העכבר הימני, מבין האפשרויות בחרו ב"חפש תמונה זו בגוגל".
3. ביוגרפיה ריקה
אם פרופיל הטוויטר לא מכיל שום תוכן בעמוד הביוגרפיה, זהו סימן כמעט וודאי שזהו פרופיל מזויף. אזור הביוגרפיה בפרופיל הוא המקום העיקרי בו בעל הפרופיל יכול להציג את עצמו ואת תחומי העניין שלו מול העוקבים שהוא מקווה לצבור – שזו אמורה להיות אחת מהמטרות שלשמן פותחים חשבון טוויטר.
4. ציוצים משוכפלים
פרופיל שכל הציוצים בו דומים או זהים מגבירים את הסיכוי שהפרופיל מזויף. שימו לב במיוחד אם הציוצים הם ציוצי תגובה למישהו אחר – אם הם כולם זהים, אז כנראה שמדובר בתוכנה שמגיבה באופן אוטומטי. בעוד שללא ספק קיימים מקרים רבים של קידום עצמי מופרז בטוויטר, חשבונות מסוימים ממשיכים לצייץ בדיוק את אותם הדברים באופן עקבי, ורוב הסיכויים שמדובר במנגנון אוטומטי ולא בבן אדם שעומד מאחורי אותם ציוצים.
5. אין אינטראקציה עם אחרים
חוסר אינטראקציה עם גולשים אחרים הוא סימן כמעט מובהק לפרופיל מזויף. בהווייתה, מדיה חברתית אמורה להיות דו כיוונית ולא חד כיוונית. הדרך המהירה ביותר לבדוק אם קיימת או לא קיימת אינטראקציה עם משתמשים אחרים היא פשוט לבחון את הציוצים האחרונים של המשתמש. אם ניתן לראות שהפרופיל אינו מגיב לציוצים או לא מעביר אותם הלאה, רוב הסיכויים שמדובר בפרופיל מזויף.
6. יחס נמוך של עוקבים
עוד סימן שכיח לחשבון מזויף הוא כזה שלא נראה שיש מישהו שעוקב אחריו, למרות שהוא ברוב המקרים עוקב אחר מספר לא קטן של גולשים אחרים. בנוסף, שימו לב שטוויטר מגבילה את כמות האנשים שאחריהם אתם יכולים לעקוב ל 2,000 ולעיתים ניתן לראות שחשבונות מסוימים שממצים את המגבלה הזו, אך לא נראה שמישהו עוקב אחריהם בחזרה – אם אתם רואים פרופיל שעוקב אחר 2,000 איש, אך כמעט ללא עוקבים בחזרה – עדיף לשמור מרחק.
לכתבות נוספות בנושא אבטחה, מחשבים ואינטרנט
גיל נוילנדר - מנכ"ל ESET ישראל
ESETאודות
חברת ESET הינה ספקית בינלאומית של תוכנת האנטי וירוס NOD32 וחבילת האבטחה ESET Smart Security לארגונים בגדלים שונים וצרכנים פרטיים. החברה מיוצגת ברחבי העולם כולו ביותר מ-180 מדינות וסניפיה המרכזיים ממוקמים היום באנגליה, ארגנטינה, סלובקיה וכמובן ארצות הברית. בישראל, מיוצגת ESET באופן בלעדי על ידי חברת קומסקיור, המפעילה בארץ מרכז פתרונות ותמיכה טכניים בשפה העברית.