כדי לעבוד בהייטק צריך להבין שלא מדובר בענף הומוגני, שמגייס אך ורק מתכנתי פייתון או מהנדסי מחשבים. הייטק זה תחום מאוד מגוון, כך שזה אומר שנדרשים כישורים מגוונים לעוסקים במלאכה. אם אתם רוצים לעבוד בהייטק, קבלו את שורת הצעדים שיאפשרו לכם להתקדם לקראת המטרה.
(פריפיק ברישיון)
על מנת להשתלב בהייטק צריך לבחור נישה מסוימת. ועל מנת לבחור נישה מסוימת, תצטרכו להכיר כמה מהתחומים המבוקשים ביותר. בין התפקידים הנדרשים כיום ואלה שצפויים להיות מאוד נדרשים בעשור הקרוב ניתן לציין למשל מנתחי נתונים, מומחי תכנות אתרים, מפתחי ג'אווה, מהנדסי תוכנה, מומחי אבטחת מידע. ברגע שאתם מבינים מהם התחומים הנדרשים, תוכלו לדעת האם יש לכם כרגע את הכלים לעסוק בכך או שתצטרכו לעבור פרק זמן מסוים של הכשרה מקצועית.
אי אפשר לעבוד בהייטק ללא ידע בתחום הרצוי לכם. בשלב זה, יתכן שאתם שואלים את השאלה מה עדיף, תואר אקדמאי או קורס. שימו לב שיש יתרון ניכר לבעלי רקע אקדמאי למשל בהנדסת מחשבים, מדעי המחשב, הנדסת חומרה. יחד עם זאת, קיימים בישראל לא מעט בתי ספר למקצועות ההייטק, שלמעשה בנויים על קורסים ולא על תואר אקדמאי. מה שחשוב לבדוק זה את איכות בית הספר, המוניטין שלו, המרצים. צריך לבדוק את איכות תוכנית הלימודים ובעיקר – לבדוק מהו אחוז ההשמה. אם קורס מסוים מצליח להגיע לכך שאחוז ניכר מהבוגרים משתלב בהייטק, זה אומר הכל. למעשה, חלק מהקורסים מתאימים יותר לעולם העבודה הנוכחי בהייטק, יותר מאשר תואר אקדמאי מקביל.
בישראל פועלות כיום כמה חברות השמה מובילות, שמתמקדות בהייטק. שימו לב שאלה לא חברות כוח אדם. מדובר בחברות מקצועיות, שמסייעות להייטקיסטים למצוא עבודה בחברות נחשקות. זוהי דרך טובה להתברג בעבדה, אך זו כמובן לא הדרך היחידה.
שער הכניסה להייטק עובר כיום גם ברשתות החברתיות. יצירת פרופיל בלינקדאין, בצורה מושקעת וטובה, יכול גם הוא לסייע לכם להשתלב בענף. תוכלו ליצור קשר עם חברים ברשת, לפנות בהודעות ישירות לחברות מובילות, להגיע לרכזי השמה בארגונים. ככל שתהיו יותר אקטיביים, כך תעלו את סיכוייכם למצוא עבודה במקצוע שלכם, מהר יותר.
אם יש לכם את הידע אבל אין לכם ניסיון, יתכן שתגלו כי לא כל המעסיקים ישמחו לתת לכם הזדמנות. במידה ואתם צריכים לצבור ניסיון, עולה השאלה – איך באמת עושים את זה? יש כמה דרכים אפשריות, למשל, לבצע פרויקטים התנדבותיים בתחום שלכם. אם אתם בעלי ידע בפיתוח אתרים או בפיתוח אפליקציות, תוכלו להקים אתר או לשפר את האפליקציה של ארגון חברתי. דרך אחרת היא להתחיל לעבוד כפרילנסר בתחום. ברגע שיש לכם דוגמאות של פרויקטים או תיק עבודות, תמצאו עבודה בהייטק הרבה יותר בקלות.