קבלו מתכון מיוחד לפורים - אוזני המן מבצק לינזר שקדים במלית קרם מקרונים ודובדבני אמרנה.
לכבוד חג הפורים, שף קונדיטור ארז עמוס, מנהל מגמת קונדיטוריה במכללת רימונים, השייכת לרשת מלונות רימונים, החליט לקחת את אוזן המן הוותיקה, האהובה והמוכרת ו"לחפש" אותה.
קבלו את המתכון:
צילום: עמל דכוור
לבצק לינזר
750 גרם קמח
500 גרם חמאה
20 גרם אבקת אפיה
100 גרם אבקת סוכר
2 ביצים
60 גרם סוכר וניל
100 גרם שקדים טחונים
אופן ההכנה
מערבבים יחד חמאה + סוכר + סוכר וניל
מוסיפים ביצים ובוחשים
מוסיפים קמח + אבקת אפיה + שקדים טחונים
לישה קצרה.
לעטוף בניילון ולקרר
מלית מקרונים ואמרנה
330 קמח שקדים
330 אבקת סוכר
110 חלבון
200 גרם דובדבני אמרנה קצוצים
אופן ההכנה
ללוש את קמח השקדים + אבקת הסוכר + החלבון עד לאיחוד מלא
להוסיף את דובדבני האמרנה
אופן הכנת אוזני המן
לרדד את הבצק ולקרוץ עיגולים בגודל הרצוי
להניח מלית מקרונים באמצע ולסגור משלוש פינות ולהדק
לאפות ב-180 מעלות כ-15 דקות
לצנן ולפזר אבקת סוכר מעל
ניתן לעטר בשקדים מקורמלים