מאת: מור ביטון
נכון, לא תמיד כל הבטחה יוצאת לפועל, אבל אם נכוון את ההבטחות שלנו לכיוונים ריאלים ולא מופרכים וערטילאיים - אין ספק שנוכל להפוך אותן למעשים ולבצע אותן בפועל.
אחת מההבטחות שלי השנה היא להצליח בלימודים, הבטחה זו טומנת בחובה את הרצון לשקוד וללמוד קשה אך שחושבים על כך בשנית עם כלים נכונים אין קושי בדבר. אם הבטחתי לעצמי להוציא מאיות השנה אוכל לבצע זאת באמצעות הטיפים הבאים:
* עמידה בלוחות זמנים – אין ספק שכל לו"ז הופך לזוז, השאלה אם לוח הזמנים שלכם מתוכנן בצורה המיטבית. על מנת לכתוב לו"ז כהלכה קיים הצורך תחילה להכין רשימה (ממש כמו רשימת מכולת) של כל הפעולות שעליכם לבצע באותו היום, לסדר את הפעולות לפי סדר עדיפויות ולאחר מכן כל שנותר לעשות הוא לבצע אותן. אל תסתמכו על הזיכרון שלכם, רשמו את כל המטלות שעליכם לבצע.
בעת כתיבת עבודה נרחבת או ביצוע פרויקט במסגרת הלימודים קיימת שיטת "הנדוס לאחור". אסביר על כך - כאשר אבד לכם דבר מה, באופן טבעי נשחזר את המקומות שבהם החפץ שאבד נכח, בתקווה למצוא אותו. לכן, מומלץ לרשום את לוח הזמנים שלכם מהסוף להתחלה מהתוצר הסופי לחיתוליו.
* לא לדחות דברים – בלימודים אין מקום לעצלנים!! אחד מהמגרעות שלנו כבני אדם הוא הצורך לדחות דברים, אומנם אין בכך תועלת ובסוף הכל נעשה בדקה התשעים אך רבים מאיתנו כלואים בבעיה זו. לכן, כדי לא לדחות דברים, עלינו לשאול את עצמנו את השאלות הבאות: האם יש תועלת בדחיית הפעולה? האם כדאי לי לסיים את הפעולה כדי שאוכל לממש את זמני הפנוי לתחביבים ולא ללימודים? וכדומה.. בעצם לנסות לשכנע את עצמנו לבצע את הפעולה הזו, כי היא הכרחית וחשובה להצלחתנו בלימודים.
אמליץ על דבר נוסף - בעת למידה למבחנים עיוניים שדורשים שינון וסיכום רב של חומר יש צורך לחלק את החומר למספר פרקים בטווח של שבוע לדוגמה, וכך לא לבוא למבחן פעורי פה ומחוסרי ידע.
* תזונה נכונה ושעות שינה מסודרות הם חלק מהפעולות הנלוות והנדרשות להצלחה בלימודים ולכן אין לותר עליהן.
* להפחית את השימוש בסמארטפונים (כן, גם לשים על השתק זה בסדר) - כבר ידוע שהאייפון הוא חברו הטוב של האדם אבל מה עם החברים האמיתיים של האדם? אומנם אין שום קשר בין חברים ללימודים, אפילו קשר כושל לדעתי כיוון שמפגש עם חברותי למטרות לימודים הופך למפגש למטרות הנאה או שאילת שאלה בוואטסאפ הכיתתי בנוגע למבחן הקרוב הופך לקרב סוחף לגבי מועד המבחן. אך איך בכל זאת ניתן לשלב בין חברים ללימודים? למידה אסוציאטיבית! למידה אסוציאטיבית הינה למידה משותפת, שבסיומה עולות תובנות ותשובות לנושאים שטרם נמצאו להם מענה כפרט אלא כקבוצה. כך שאם הפתרון של התרגיל שגוי תוכלו להשוות את התשובה עם חברכם לכיתה. חשוב לזכור כי למידה אסוציאטיבית אינה מתבצעת דרך הפלאפונים המהווים גירוי והסחת דעת ואף מדכאים את הרצון ללמידה.
לאחר כל הכלים אאחל שתהא לכם שנת לימודים טובה ומוצלחת!
יש לכם טיפים נוספים להצלחה בלימודים? מעולה! אתם מוזמנים להגיב ולשתף בתחתית הכתבה.